A Jobbikot hogyhogy nem zavarja már a szabadságtéri szovjet hősi emlékű?
Nem hiszem, hogy a megszállóknak emlékmű jár.
A kérdés azonban nem ez, hanem az, hogy miért nem tiltakoznak úgy, mint évekkel ezelőtt?
Sőt, miért nem tesznek semmit most, hogy már parlamenti párttá váltak?
Szerintem komplex a dolog. Én mondjuk liberális vagyok ilyen tekintetben és én úgy oldanám meg hogy az elesett német katonáknak is lenne emlékműve. Aki akarja azt koszorúzza, aki akarja a szovjetet, aki meg egyikből sem kér az nem megy a közelébe egyinkek sem - problem solved.
A baj mindig akkor kezdődik ha bizonyos valakik mindenki másra akarják ráerőltetni az ő nézeteit.
# 5
Oké, el tudom fogadni, hogy a katonai temetőben legyen ilyen emlékmű. (mint ahogy van is a német, amerikai, orosz, temetőkben)
De ne egy köztéren, ráadásul olyan helyszínen, ahol sok olyan embert végeztek ki, akik a hazánkért harcoltak.
A jelenlegi politikai helyzetben teljesen felesleges ilyen mellékes dolgokkal törődni. Azt se felejtsük el, hogy az oroszok mind a mai napig büszkék erre az időszakra és valószínűleg nem néznék jó szemmel a kis akciót.
Természetesen én sem vagyok híve a megszállók dicsőítésének, de kérdésedre talán ez választ ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!