Mi az oka, hogy ennyire sikeres a Fidesz gazdaságpolitikája?
Mii egy számjegyű szja? Én dolgoztam mint könyvelő de ezt még megvárom :D
Szerintem ez megint valami fiktív dolog abba is gondolj bele, hogy jövőre választás :) az utolsó követ is megkell mozgatniuk ha itt szavazatot akarnak. Tehát így nézve logikusabb ez a cikk mennyire jól hangzik ha azt írják fut a szekér.
Elolvastad egyáltalán, amit linkelsz? Mert benne van:
"A feszes munkaerőpiac jelentősen növeli a járulékbevételeket is és az erőteljes bérnövekedés fenntartja ezen a téren a magas bevételi számokat.
A lakossági fogyasztás bővülése jó hatással van a fogyasztási típusú bevételekre. Az áfabevételek minimálisan csökkentek csupán a célzott áfacsökkentés és a beruházások visszaesése ellenére.
A társasági adóbevételeket a vállalatok növekvő profitabilitása és a növekedési adóhitel segítette. 2018-ban ezen a soron a GDP 1%-ának megfelelő bevétel eshet ki az társasági adókulcs csökkentése és a növekedési adóhitel jelentős tételének kifutása miatt.
Szigorú gazdálkodás valósul meg a kiadási oldalon. A közszféra illetményalapja nem emelkedik, a háztartásoknak nyújtott költségvetési transzferek összege emelkedett, a nyugdíjindexálás miatt, a minimumnyugdíj összege azonban változatlan maradt.
Egyre csökkenő finanszírozási költségek, csökkenő államadósság és ennek köszönhetően csökkenő kamatkiadások.
Állami beruházások alakulása: ha az EU-társfinanszírozott fejlesztések újból felpörögnek, akkor mérsékeltebb összegben kell majd a költségvetésnek támogatnia ezeket a projekteket.
Azt is kiemelik, hogy az egyensúlyi költségvetés politikailag nem előnyös."
Tehát a munkaerőhiány hajtja fölfelé a fizetéseket, emiatt több a járulékbevétel is, ez pörgeti a belső fogyasztást, ami miatt nő az ÁFA bevétel, közben halálra dolgoztatják a közszférában foglalkoztatottakat aprópénzért, kisebb nyugdíjemelés, mint amennyit a gazdaság elbírna, plusz EU-s pénzek is húzzák fölfelé a gazdaságot.
Lényegében véve:
Az EU-nak és megszorításoknak hála megy ez ennyire.
Hőn szeretett vezérünk ismét bizonyított, háromszoros vivát Orbánnak. Szerintem szentté kéne avatni minél hamarabb, lehetőleg még életében, ő úgyis megérdemli...
Ja nem. Olvass egy kicsit kevesebb kormány propagandát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!