Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudják-e a CEU mellett tüntető...

Tudják-e a CEU mellett tüntetők, hogy egyáltalán, mért is demonstrálnak?

Figyelt kérdés
A Ceu-nak Most jàr le a szerződèse a m agyar àlammal ès mint kiderült az àllìttòlag szuperjo egyetem nem szerepel az USA oktatasi hivatalànak a honlapjàn
2017. ápr. 9. 22:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Igen tudják. A CEU mellett egyetemisták, kutatók, akadémikusok álltak ki. Nem azok a fogalmatlan prolik, akik a CÖF-ös meneteken látsz.
2017. ápr. 9. 22:59
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Tudják. Az önkényes törvénykezés ellen tüntetnek. Én is kint lennék, ha ráértem volna. Vagy egy normális, XXI. századi európai országot szeretnél. Vagy azt szeretnéd, hogy a kormánynak lehessen bármekkora hatalma bármilyen területen. Ha előbbi, akkor vagy kint vagy/voltál, vagy van egy elég jó kifogásod. Ha utóbbi, akkor...

Sokat gondolkodtam, hogy írjam is le a véleményemet. Már hogy ne töröljék. Végül leszűkítettem a kört a gerinctelen és szolgalelkű szavakra.

2017. ápr. 9. 23:06
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

Igen tudják. Olyan országot szeretnének, ahol a tudás érték, az oktatás minőségét pedig kiemelten szem előtt tartja a kormány. Nem pedig a szánalmas bűnbak és ellenség keresésének áldozatának választ egy egyetemet. Lehet itt mellébeszélni, de a törvény direkt a CEU ellen van. Több kormánytag kerek perec megmondta, hogy nem akarják, hogy működhessen. Második körbe módosították is a törvényjavaslatot, hogy rövidebb legyen a határidő, és olyan nemzetközi egyezményt kelljen kötni a CEU további működéséhez az USA-val, amire jogi példa nem is létezik.

Hasonló konstrukcióval működnek egyetemek más országban is. Pl. ahol Áder lánya tanul Svájcban, az is amerikai diplomát ad. Az miért nem zavar senkit?

A CEU bejegyzett egyetem az Államokban, annak ellenére, hogy nem ott van a campusa. Amerikai típusú oktatás folyik, javarészt angolul, sok külföldi előadóval. Miért ne adhatna amerikai diplomát?

Ez az egész többről szól mint a CEU. A tüntető átlátja, hogy ki kell állni egymásért. Különben hasonló, minden logikai alapot nélkülöző támadás ilyen alapon bárkit érhet. Senki sincs védve. Orbán hatalma a parlamentben, médiabirodalma és gazdasági háttere bármilyen meggondolatlan ötletet erőből keresztülvisz, és bárkit napok alatt ellehetetlenít ha kell. Véget kell vetni annak, hogy itt bármilyen szégyenteljes dolgot le lehet nyomni a nép torkán. Legyen már egy szint, amire azt mondjuk, ezt azért már mégse.

2017. ápr. 9. 23:14
 14/16 anonim ***** válasza:
87%
Igen, szerintem azért demonstrálnak, mert látják, hogy a kormány nem tűr meg olyan intézményeket, médiákat, stb., melyek esetleg nem az ő kegyeitől függ. És látják, hogy ez hová vezet.
2017. ápr. 9. 23:23
 15/16 anonim ***** válasza:
88%

Inkább ez a kérdés:

Aki bírálja a tüntetőket, az tényleg nem érti miért tüntetnek?

2017. ápr. 9. 23:40
 16/16 anonim ***** válasza:
93%
Meglepően sokan tudják ahhoz képest, hogy mindenütt a Fidesz hazugságai folynak a témában, és rengeteg ember agyát mosták át, így a kérdezőét is.
2017. ápr. 10. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!