Tudják-e a CEU mellett tüntetők, hogy egyáltalán, mért is demonstrálnak?
Tudják. Az önkényes törvénykezés ellen tüntetnek. Én is kint lennék, ha ráértem volna. Vagy egy normális, XXI. századi európai országot szeretnél. Vagy azt szeretnéd, hogy a kormánynak lehessen bármekkora hatalma bármilyen területen. Ha előbbi, akkor vagy kint vagy/voltál, vagy van egy elég jó kifogásod. Ha utóbbi, akkor...
Sokat gondolkodtam, hogy írjam is le a véleményemet. Már hogy ne töröljék. Végül leszűkítettem a kört a gerinctelen és szolgalelkű szavakra.
Igen tudják. Olyan országot szeretnének, ahol a tudás érték, az oktatás minőségét pedig kiemelten szem előtt tartja a kormány. Nem pedig a szánalmas bűnbak és ellenség keresésének áldozatának választ egy egyetemet. Lehet itt mellébeszélni, de a törvény direkt a CEU ellen van. Több kormánytag kerek perec megmondta, hogy nem akarják, hogy működhessen. Második körbe módosították is a törvényjavaslatot, hogy rövidebb legyen a határidő, és olyan nemzetközi egyezményt kelljen kötni a CEU további működéséhez az USA-val, amire jogi példa nem is létezik.
Hasonló konstrukcióval működnek egyetemek más országban is. Pl. ahol Áder lánya tanul Svájcban, az is amerikai diplomát ad. Az miért nem zavar senkit?
A CEU bejegyzett egyetem az Államokban, annak ellenére, hogy nem ott van a campusa. Amerikai típusú oktatás folyik, javarészt angolul, sok külföldi előadóval. Miért ne adhatna amerikai diplomát?
Ez az egész többről szól mint a CEU. A tüntető átlátja, hogy ki kell állni egymásért. Különben hasonló, minden logikai alapot nélkülöző támadás ilyen alapon bárkit érhet. Senki sincs védve. Orbán hatalma a parlamentben, médiabirodalma és gazdasági háttere bármilyen meggondolatlan ötletet erőből keresztülvisz, és bárkit napok alatt ellehetetlenít ha kell. Véget kell vetni annak, hogy itt bármilyen szégyenteljes dolgot le lehet nyomni a nép torkán. Legyen már egy szint, amire azt mondjuk, ezt azért már mégse.
Inkább ez a kérdés:
Aki bírálja a tüntetőket, az tényleg nem érti miért tüntetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!