Szlovákiában Prága már az 5. leggazdagabb régió az EU-ban, Magyarországnál meg már csak Bulgáriának van több szegény régiója az EU-ban. De miért ilyen népszerű a fidesz?
Románia fővárosi régiója már gazdagabb mint Magyarországé?
Hogy lett ilyen piszkosul rossz gazdaságunk?
"Nem tudom, honnan kukáztad ezeket az adatokat, de teljesen kuka kategória -.- "
Pedig ez teljesen igaz, egy 2013-mas OECD kutatásban is ennyire elől volt már a Pozsonyi régió.
Illetve az eurostat sem egy kamu intézmény, ha ismernéd, tudnád... :D
Itt az ideje beletörődni, hogy Szlovákia elhúzott.
" Illetve az eurostat sem egy kamu intézmény, ha ismernéd, tudnád... :D
Itt az ideje beletörődni, hogy Szlovákia elhúzott."
Szerintem meg te nem tudsz abba, hogy ezt konkrétan nem tudod alámasztani. :)
Szlovákia nem csak Pozsonyból áll, csak a pozsonyi régiója gazdag. Az is azért, mert közel van Ausztria és sokan az osztrákokhoz mennek át dolgozni. A többi része Magyarország színvonalú gazdaságilag vagy még attól is szegényebb.
Itt élek Borsodban Szlovákiától 5km-re, nagyon sokszor átléptem már a határt, láttam miként élnek a szlovákok és beszéltem nem is egy kint élővel, legyen az magyar vagy szlovák. Egyáltalán nem élnek jobban, mint mi, ők is ugyanazokkal a gondokkal küzdenek: falvak elöregednek, a fiatalok külföldre mennek, magas a korrupció, stb. Utaztam már át olyan településen, amihez képest a borsodi cigány telepek luxusparkok voltak. Attól, mert egy régiója jól teljesít még a többi régió örül, ha eléri a magyarországi szintet. Emiatt nem érdemes ilyenekből kiindulni, ha egy ország gazdagságát akarjuk vizsgálni.
A GDP-s statisztikákat nem kell nagyon komolyan venni, mert abban benne vannak a külföldi cégek is, akik a GDP jelentős részét adják.
A "prágai" példa leginkább azt mutatja, hogy szlovákiából mekkora hasznot húznak a multik, és ennek sajnos semmi köze ahhoz, hogy hogy él a nép.
Nálunk ez a szám azért alacsonyabb, mert kicsit kevesebb a multi nálunk.
Úgy látom az alátmasztás helyett maradt a bérkommentelőzés! :)
Amúgy meg honnét sejted, hogy azok vagyunk, csak nem te is az vagy? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!