A kormány 3 éven belül be akarja vezetni a lőgyakorlatot és a külömböző kűzdősportokat az iskolába. Mit szólsz hozzá?
3 éves rövidtávú terv az iskola keretein belül rendezett lőgyakorlat.
Én nagyon örültem volna neki, ha annak idején általános iskolában lett volna ilyen óránk.
Később persze vettem légpuskát, sőt már pisztolyom is van, de ha ezt oktatási szintre emelnék szerintem hasznos lenne.
Mit gondoltok?
És pl lehet egy másik csokor (pl: lovaglás, ílyászat, vívás, úszás, sakk, amőba, GO, ...) amiből megintcsak kötelezően választható legalább 1
Persze mindezt az adott település adottságaihoz a különböző sportok helyi elérhetőségéhez igazítva.
kell is
igaz az iskolák fűtetlenek, wc papírra nem telik, a hivatásos honvédjeink annyit lőhetnek egy évbe mint nyugati társaik 1-2 nap alatt mert nincs rá pénz
Küzdősportok? nagyon helyes így amikor megverik a tanárt meg egymást, nehogy csak egy papírzsepi kelljen, ügyelet törések stb sokkal jobb lesz
inkább arra tanítsák meg őket hogyan kell?
kitölteni egy csekket
elsősegélyben részesíteni egy sérültet
megírni egy önéletrajzot
stb
még extra költségbe se nagyon kerülnének de így nem lehet terminátorokat nevelni az iskolába
17:
Mert szerintem nincsen szükség fegyverekre a hétköznapi dolgaink megoldásához. Azt pedig különösen aggályosnak érzem, amikor valaki gyerekkorától kezdve vonzódik a fegyverekhez. Légpuskával verebeket lövöldözni is ostoba és primitív viselkedés, de sajnos az ilyenek között nem ritka az, aki - titkon - alig várja hogy valamikor olyan önvédelmi helyzetbe kerüljön hogy. - még ha nem is igazán indokolt - de meghúzhassa.
A fegyverek mindig is rettenetes hatással voltak az emberekre, pláne ha gyerekek kezébe adnánk?!? Én nem akarok olyan világot.
Gyerekkoromban én is játszottam seriffeset meg rablósdit, de aki ezt nem tudja felnőtt korára levetkőzni.... háát... gyerekes dolog.
Viktorunk csak ne tervezgessen semmit nagyon hosszútávra,mert jövőre le lesz váltva..
Hogy érdemben is hozzászóljak,én például igenis hasznosnak tartom,mondjuk a lövöldözést lehetne nélkülözni.
Elég,ha meg tudják védeni magukat a gyerekek,ami a küzdősporttal elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!