Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk Magyarországon miért...

Árokpart kérdése:

Nálunk Magyarországon miért kritizálják az emberek a rendőröket?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a legtöbben szinte "rendőrállamról" beszélnek aminek szerintem egyáltalán nincsen alapja. Most ha csak a rendszerváltástól vizsgálódunk (onnan érdemes, ugyanis onnantól fogva számítunk demokráciának), tehát nem hinném, hogy változott volna a rendőrség akár intézkedési, eljárási gyakorlata és gyökeresen eltérne negatív irányba. Sőt közúton akárhányszor igazoltattak mindig kedvesek,intelligensek voltak. Ezek a fiatalabb rendőrhölgyek amellett ízlésesen csinosak is és már egyértelműen nincsen meg szerintem a mostani újabb rendőr generációban a posztszovjet mentalitás. Inkább egyre a nyugat-európai szemlélet kezd eluralkodni a testületnél. Láttam egy filmet Éjféli Express a címe. Ott egy fiatalember a reptéren bukik sajnos droggal és megismeri a török hatóságok "vendégszeretetét". Szerintem ha hasonló helyzetbe bárki kerülne sírva könyörögne, hogy magyar rendőrt lásson szerintem. Lehet, hogy a saját eseteim miatt egy kicsit elfogult vagyok pozitív értelemben, nyilván minden egyes eset és ügy más és más. Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
2017. márc. 18. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Rendőrt 2 féle ember szid, aki sáros, meg aki nem tudja elfogadni, hogy szabályt szegett közlekedés közben és megbüntették, egyébként jogosan. Másrészt azért viselkedtek veled úgy, mert te is normálisan viselkedtél velük. Ők is emberek, annak megfelelően állnak hozzád, ahogy te állsz hozzájuk.
2017. márc. 18. 22:28
 2/9 anonim válasza:
33%
Teljesen egyetértek az elsővel, valamint hozzátenném, hogy ha kicsit tágabb horizonton értelmezzük a kérdéskört, akkor akár a 2006 őszi fővárosi események is komoly szerepet játszhattak abban, hogy ma ilyen negatív a rendőrségről alkotott kép. Sokak számára volt hatalmas csalódás, hogy gyakorlatilag a karhatalom eszközévé váltak akkor, akárcsak a kommunizmus idején.
2017. márc. 18. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Mert a rendőrök bunkók és félelemkeltőek.
2017. márc. 18. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

Cigányhoz nem mennek ki, így némelyiket elő sem veszik lopásért, a magyart meg rögtön előveszik mindenért.

Motorosként előszeretettel állítgatnak meg egy bizonyos szakaszon a kanyarnál, amit nem lehet előre látni, így jó helyszín igazoltatásra. Most mondhatnám hogy a közlekedésiek szemetebbek, mint a mezei rendőrök.

Itthon csak kritizálnak, Franciaországban neki is mennek a tinik a járőröknek, motorról megrúgják az autó szélvédőjét, és ki sem mernek szállni.

2017. márc. 18. 22:58
 5/9 anonim ***** válasza:
46%

Vagy aki nem képes megérteni, hogy amikor büntetni kell, akkor hogy vannak ott egy perc alatt, amikor kellenének, akkor pedig fél órába is bele telik az érkezésük.

Vagy amikor ellopják valamimet, akkor tehetetlenek az ügyben, de szimpla szabálysértésért bárkit előkerítenek.

Nekem eddig a számlámon van egy jogtalanul bejelentett tilosban parkolás. Volt itt írásos vallomásbekérés, minden. Egy éves eset, azóta sem kaptam választ, mi is lett az ítélet. Bezzeg ha jogos lett volna a dolog, akkor már 1 hét múlva nemhogy a csekk, hanem már a fizetési felszólítás jött volna.

2017. márc. 18. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Engem még nem büntettek meg rendőrök, mégis látom, hogy hasznavehetetlen idiótákból áll ez a brigád.
2017. márc. 19. 00:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem mindig biztonságérzetem lesz, ha rendőrt látok. És szívesen is vagyok a közelükben.
2017. márc. 19. 02:06
 8/9 hollófernyiges ***** válasza:
Megvette őket kilóra a maffia (Vizovicki-ügy), politikai rendelésre törvénytelenül akcióznak (Norvég Alap-ügy), az átlagember inkább csak pénzbehajtóként találkozik velük, az autólopásokkal, betörésekkel szemben tehetetlenek (közelebbi ismerőseim közül egy autót loptak el, kétszer törtek be, a tettes egyiknél sem lett meg, nem is nagyon próbálkoztak); szóval mitől legyenek népszerűek?
2017. márc. 19. 06:25
 9/9 anonim ***** válasza:

mert parasztok

élő példa nem balhéztam semmit nem csinálta csak rossz helyen voltam rossz időben, szórakozóhelyen kitört egy kisebb verekedés, 5-6 an egymásnak estek, persze mindenkit leigazoltattak stb nincs is ezzel gond

VISZONT nem úgy kéne elkérni a személyimet hogy "kapd már elő az irataid mert pofán baszlak a gumibottal"

bezzeg amikor kihívtam őket mert 3 an rátámadtak anyámra udvariasan megkérdezték hogy"vér folyt?" mondom nem de nekimentek nem engedték út... bíp-bíp-bíp

ott kezdődik a dolog hogy ha már kiadózom a fizetésüket a minimum az lenne hogy tud normálisan beszélni az emberrel pl: "jó estét személyi igazolványt, lakcím igazolót kérnék" ez a MINIMUMnak kéne lennie nem még a rendőr tesz nekem szívességet mert volt kedves és nem "baszott pofán gumibottal"

2017. márc. 19. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!