Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán ezt most komolyan...

Orbán ezt most komolyan gondolja, hogy a közmunkásokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt?

Figyelt kérdés
Olyanokat olvasni hogy közmunkásokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt,de hogy gondolja hogy ezeknek rendes munkahelyet akar,amikor ezek az emberek 8 általánost vagy még azt se végezték el.Emellett a közmunkások nagy része lecsúszott,alkoholisták.Szoktam látni hogy közmunkások munkaidőbe kocsmákba mennek.Ezek az emberek munkára képtelenek,igy az állam kénytelen őket eltartani.Az is nagy teljesítmény,hogy a város főterét takaritják,mást nem is lehet tőlük elvárni.Sokan vannak köztük akik se irni,olvasni nem tudnak.

2017. márc. 18. 10:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8-as:

Teljesen igazad va

9-es:

Én nem 8 általánost végeztem hogy közmunkára menjek,tanultak vagyunk,a családommal együtt,van rendes munkánk.

És nem vagyok alkoholista sem ,nem ugy mint a közmunkások.Akinek még diplomája is van az meg nem megy közmunkára.

2017. márc. 18. 12:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Jol irja a 8-as hogy az közmunkás aki semmihez sem ért,lecsúszott alakok,munkára képtelenek,az is csoda ha a falevelet össze tudják a főtéren sepreni.Csak sajnálni tudom őket.
2017. márc. 18. 12:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"az közmunkás aki semmihez sem ért,lecsúszott alakok,munkára képtelenek"

Kérdező, te egy tipikus előítéletes gyökér vagy.

2017. márc. 18. 13:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Akinek még diplomája is van az meg nem megy közmunkára."

nagyon tévedsz. Ha meg nem vállalod el akkor törölnek a nyílvántartásból és orbi mösterék újjonghatnak, hogy sikerült kozmetikázni a statisztikát. Pont ez a trükk, hogy a statisztikákból eltávolítsák a munkanélkülieket.

Ja ...és ha nem vállalod akkor elveszik a Tb-d és az összes szoc. tám. lehetőséget. Aztán majd fizethetsz milliókat ha tb ellátásra lesz szükséged!

Kérdező amúgy Te mivel foglalkozol? Mert nagyon magas lóról beszélsz.

2017. márc. 18. 13:43
 15/19 anonim ***** válasza:

5-östől a 7-esnek!

Ezt a f...szságot nem én találtam ki! Nagyjaink mondták, hogy a jelenleg leginkább bajban levő vendéglátás munkaerő-problémáit ezzel a réteggel kívánják megoldani, és így az államnak is kevesebbe kerülnek a közmunkások, és a vendéglátásban is megoldódnak a gondok!

2017. márc. 18. 14:12
 16/19 anonim ***** válasza:

"És nem vagyok alkoholista sem ,nem ugy mint a közmunkások.Akinek még diplomája is van az meg nem megy közmunkára."

Látszik nagyon tanult vagy, "és"-el nem kezdünk mondatot.

Amúgy én sem vagyok alkoholista és diplomám is van, mégis csak közmunka program keretében voltak hajlandók alkalmazni a jelenlegi munkahelyemen, ahogy rajtam kívül még több száz embert a cégnél. Nem a tanultságon múlik, hanem, hogy merre él az ember, felénk nincsenek álláshirdetések, nincs hova jelentkezni, nem érezzük ezt a nagy munkaerőhiányt, örülünk hogy legalább tudunk hol dolgozni, még ha ilyen körülmények között is.

2017. márc. 19. 15:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, amit #12-ben írsz, az a válasz tökéletes félreértése. Mint mondtam, a munkaerőhiányt a kormány idézte elő a programjával. Most pedig azzal tetszeleg, hogy ezt közmunkával feloldja. Nem oldja fel, mert jórészt nem lehet. Másfelől a "feloldás" valójában a kizsigerelt cégek, és az állást semmi módon nem kapók kizsigerelése, utóbbiak totális megalázása. Mindezt azért, hogy többet lophassanak, a hatalmukat növelhessék. Nem árt tudni, hogy a közmunkás hiába volt korábban értelmes, gondolkodó, felelősségteljes ember, az új helyzete reménytelenné, elkeseredetté, megalázottá teszi, és egy idő után a gondolkodóképességét is elveszti. Ezt úgy képzeld, hogy hiába vagy te egészséges és jó immunrendszerű, ha erősen fertőzők közé dobnak, bizony előbb utóbb elkapod. Aztán jönnek a beképzelt ostobák, és mondják, miért nem vigyázott. Ők azok,akik öntudatlanul tolják a Fidesz szekerét, akiknél rosszabbat nehéz elképzelni, mert tömeget alkotnak és ennélfogva közgondolkodást kényszerítenek ki. A kormány meg röhögve hátradőlhet, a piszkos munkát elvégzik helyette az ostobák úgy, hogy nem is tudnak róla. És ezek nem a közmunkások!
2017. márc. 20. 09:46
 18/19 anonim ***** válasza:
nálunk a faluba a közmunka úgy van kialakítva, hogy bemégy reggel 7 re aláírod a jelenléti ívet utána ha van dolgod elmégy elvégzed. Az építőipari szakmunkásoknak meg külön van munkájuk a közmunka béren felül napi bért kapnak.
2017. márc. 20. 14:28
 19/19 Sándor G ***** válasza:

Én pl.vill.szerelő karbantartó vagyok, egy közintézményben, közmunkás-szakmunkás bért kapok, ami jelenleg br.106500ft.napi 8órás munkát végzek.

Van 3szakmám, sokéves gyakorlatom, sok mindent megtudok javítani,meg tudok oldani, amiről az utcai közmunkások nagy részének fogalma sincs.

Ennek ellenére nem nézem le őket, mert van rálátásom mi megy az ökinél, vizügynél közmunka programok címen.

Voltam munkavezető, építettünk járdákat, bejárókat, újítottunk fel, nem kívánom senkinek, a nyári 36-38fokban, földmunkákat, talicskázás, ásás, csákányozást végezni,

A hosszú hideg párás, ködös tél, is bekeményített a vizügynél,évekkel ezelőtt, oda-vissza napi 20km.et biciklizni, a gátőrházhoz,a munkaterületre, havi 47ez,ft.ért, dolgoztunk.

manapság egyre könnyebben fázom fel, szedek össze vírust, krákogást, másoktól, és nehézlégzésem is van, éjszaka, nehezen alszok el, mindössze 50éves vagyok.

2017. ápr. 1. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!