Szerintetek ki volt eddig a legméltóbb köztársasági elnök?
Göncz Árpád. Nem csak egyéniségével, de tudásával, intelligenciájával toronymagasan a legjobb volt.
És ő volt az EGYETLEN, aki nem feküdt le a pártigényeknek.
Nehéz megmondani, mert mind rossz volt. Ha az 1918 utániakat (pl. Friedrich Istvánt) annak vesszük, akkor ők, ill. valaki, akit nem nevezhetek meg. (A kommunista Szakasitsot vagy akár Rákosit megnevezhetném, őt nem.) Ha az újabb kort nézzük, talán Mádl volt a legkevésbé rossz, de mind rossz volt, hiszen rossz rendszereket szolgáltak, melyek tönkretették az országot.
A demokraták számára persze a liberális, szadeszos "Árpi bácsi", aki katonaszökevény volt és ellenálló a háborúban (ez számukra pozitívum), és az Antall-kormánnyal, ha jól tudom, rossz viszonyban volt, aktívan politizált a jobboldal ellen, de erről csak hallottam, akkor még túl fiatal voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!