A "románok cigányok" városi legenda/cikizésnek talán van alapja is?
Van a H haplocsoport, ez a DNS marker Indiában a legmagasabb, ezen kívül Európában csak a románok területén található ez meg valamilyen mértékben:
Ezt a Haplocsoportot egyébként a wikipedia is a cigányok (Romani people) jellemzőjének tulajdonítja.
Nem mondom, hogy echte cigányok, de lehetséges, hogy bizonyos százalékban tényleg azok.
Állítólag amúgy is nagyon délről vándoroltak be Európába.
Miért lennének, ott is sok van van mint nálunk.
Ausztriában ugyanezeket a kérdéseket teszik fel a magyarokról. (nem vicc).
# 4
Ez hülyeség. Mutass egy ilyen kérdést.
A Wikis cikk a Románok DNS mintájáról szól, nem az ott élő cigány kisebbségéről, tudom, hogy élnek ott is...
Tudod,hogy a cigányok honnan származnak?
Nem,semmi alapja nincs,csak bőrszín alapján való gúnyolódás az egész.
A románok nem Indiából származnak(nem is értem,hogy ez hogy merülhetett fel...)
Az biztos,hogy a nyelvükben szláv,latin,török és görög eredetű,tehát az biztos,hogy a szláv népekhez van közük.
Az egyik elmélet az,hogy valahol Szeribia környékén alakult ki a "románság",majd fokozatosan elkezdtek bevándorolni,majd végleg letelepedni a másik elmélet az,hogy az őseik Dacia-ból származnak,és a Római hódítások után lettek betelepítve ide.
Ja bocs,közben elolvastam,hogy alatta mit írtál,szerintem ennek ma már semmi jelentősége nincs.
A magyar népek is keveredtek már mindenkivel,de a mai génállományunk nem feltétlenül determinálja a származásunkat.
Ráadásul elméletileg mindenki egy helyről jön,tehát ennyi erővel az egész világ cigányokból áll...
De ha annyira érdekel,akkor ezt is elemezgetheted kicsit:
A Dák-Királyság elméletükre semmi bizonyíték nincs, csak azért mondják, hogy bebizonyítsák, hogy ők voltak előbb Erdélyben.
Az őseik, a Vlach-ok a 13.-14. században vándoroltak be, helyileg meg inkább a mai muszlim Albánia környékére tehető az őshazájuk.
A térképed alapján a DNS összetételünk az osztrákokéhoz nagyon hasonló, minimális eltérések vannak, az övéket meg leginkább a Bulgár, Albán (előző képemet alátámasztja), esetleg kicsit a Török DNS összetételhez tudnám hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!