A "Mohácsi Busójáráson" történt incidensben kinek volt igaza? Az apukának vagy a néphagyománnynak?
A Mohácsi szokásos Búsojáráson történt egy incidens, ami politikai színben jött elő a médiában és a német migráns erpszakoláshoz hasonlították. Történt, hogy a család 15 éves kislányát búsójárás közben letapizták a Busók, akik ilyenkor tajt részegek, lehet nem is láthatták milyen korú a lány, de lehet tévedek. [link]
Annyit tudni kell a Búsójárás népi hagyományáról, hogy : baltával, késsel jöttek a Búsók, ez később nem tetszett a papnak, mert meghempergették a havas pocsójában. Ezek után szelídebbek lettek a Búsók, de továbbra is, ha nem vendégelték meg őket étellel fölszántották az udvart és a szekeret szétszedték, majd összerakták a tetőn, ha viszont kaptak ételt csak teliszorták hamuval a házat. Ez csak részlet a világnak bemutatott dokumentumfilmből [link]
Lényeg, hogy az a divat hogy a Búsó mindent megtehet ilyenkor és a nők ennek örülni szoktak. Kinek van igaza?
Ugyan régi kérdés, de azért válaszolok.
Érdekes ez a világ, hogy egy busójárást be kellene tiltani szerintetek, ami a népi hagyományaink egyike, míg egy pride az mehet.
Hát nem tudom, szerintem attól még senki nem lett agykárosult, hogy valaki megfogta a fenekét hetero indittatásból. Viszont az mindenképp egeszègtelen, hogy fèlmesztelen szőrös férfiakat kell nézni ahogy csókolóznak.
Szóval azért lehet mérlegelni.. kinek mi...
35
Nekem kellemetlen 1 órát várni az orvosra. Ezek szerint engem megerőszakolt a doktor?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!