Nálunk miért nem visszahívhatóak a képviselők?
A képviselők többségét, szám szerint 106-ot egyéni választókerületekben választják. Ez ellenére sem ők, sem a 93 listáról kikerülő képviselőt nem lehet visszahívni.
De mégis mi van akkor ha én elégedetlen vagyok? Mond valamit a képviselőjelölt, ami nekem tetszik. Megválasztom, de nem az én érdekeim nézi, elégedetlen vagyok vele. És nem tehetek semmit. 4 évig ő fog "képviselni" engem.
Miért nem visszahívhatóak a képviselők ( legalább az egyéni választókerületekben )?
Mert sehol nem azok, nemcsak "nálunk", máshol sem.
A legközelebbi választáskor lesz alkalmad másra szavazni.
1. Azért, mert az alaptörvény így rendelkezik. Rendelkezhetne másként is, de nem teszi, mert akik írták, azoknak így jó.
2. Igen, lehetséges, hogy a képviselő bármely mondása neked nem tetszik. De mi van, ha a szomszédodnak meg tetszik. Ő is választott.
3. El kellene gondolkodnod azon, hogy 10 millió ember ügye nem egy ember kívánsága szerint intéződik, hanem 10 millió összehangolt álláspontja szerint. Tehát, ha egy eljárás nem tetszik, gondolj ki jobbat, vitasd meg 10 millió emberrel, és döntsetek/döntsünk. És ha az eredmény nem tetszik, tudomásul kell venned, hogy vagy rosszat javasoltál, vagy rosszul érveltél.
És ha visszahívod, akkor mi lesz?
Csak még jobban fognak sietni, hogy a visszahívásuk előtt minél többet lopjanak.
Négyévente visszahívhatóak. Elvileg ha valaki rosszul végzi a dolgát, akkor többet nem szavaznak rá az emberek és a ciklusa végén örökre eltűnik a hatalomból.
Sajnos mint látjuk a gyakorlatban ez nem így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!