Ön/te Jobban Élt/éltél 2006 májusában mikor valójában elhangzott az öszödi beszéd mint napjainkban?
Akkoriban született a fiam.
És most várom a harmadik babát.
Én az egészségügy romlását megdöbbentőnek tartom. Megyeszékhely, és lassan bezár a szülészet, mert 17 helyett 5!!! nőgyógyász van. Nővérekkel hasonló a helyzet.
Anno másnapra már tudtál időpontot kérni, most ez két hét, plusz átlag 2-3 órát csúszik a rendelés.
Párom idegbecsípődéssel van itthon két hete. Miért? Mert 2,5 hét múlva kapott időpontot a reumatológiára. Ez volt a legkorábbi, amit ki tudtunk harcolni.
Ja, és diabetológia! Terhességi cukrom van. A 24. héten derült ki. Hát tossza meg, a szülés előtt!!! nem kapok időpontot, pedig 3 városban próbálkoztam.
Nem szoktam egyébként orvoshoz járni, influenzás se voltam évek óta. Most csak kapkodom a fejem, hogy mi van itt!?
Ja, természetesen azóta a fizetésünk sem nőtt, illetve nem észrevehető mértékben. Viszont minden más rettentően sokat drágult. Főleg a rezsi!!
Abban az évben költöztünk ki kertes házba, a székház ostromot már az új hálóban néztük a tévén.
Akkor 60 ezerért rendeltünk tüzelőfát, és majdnem két télre elég volt. Idén 220 ezernél járunk, és remélem, hogy hamar jön a jó idő, különben kell még fát venni.
Majdnem tízszeres különbség!!!
Sajnos én azt mondom, hogy az elmúlt években sokkal, de sokkal rosszabb lett a helyzet. Ilyen dolgokon lehet igazán lemérni. Amikor 4-5 év után kerülsz hasonló helyzetbe, és csak lesel.
A kenyér, tej, stb. fokozatosan drágul, a kutya se emlékszik, mennyibe került két éve pontosan, ilyeneket nem vesz annyira észre az ember, mert minden nap szükséges.
Még azt látom, hogy a fiam ovis csoportja 26 fős volt. A védőnő mondta, hogy tavaly 17 gyerek lett, nem biztos, hogy indul majd mini csoport, mert nincs elég gyerek. Közben a lányom csoportjában már nem 1-2 gyerek kap ingyen ebédet, hanem a fele. Szociális alapon.
Szóval Magyarország jobban teljesít. :(
Egyrészt az életszinvonlunk 80%ban csak saját magunktól függ. Attól hogy mit alakítottunk ki magunk körül, hogy milyen munkánk van, fizetés, lakás stb.
Másrészt ha mindenkinek eggyik napról a másikra nyugati bérezése lenne az árak velük eggyütt egyenes arányosan megnőnének tehát ugyan ott lennénk mint azelött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!