Miért nem ad az állam támogatást a pályakezdő hiányszakmában dolgozóknak? Így nem csoda, hogy mindenki kimegy külföldre
Mérnökök közül azért nem egy ismerősöm kezdett 300 ezres nettóval. Nyugat MO és Budapest viszonylatában.
Persze ez csak pár mérnök irányzat esetében igaz. Gépész, Villamos és programozó esetében. Multi cég, és egy német/angol tárgyalóképes nyelvtudás kell azért hozzá.
Top fizetés ezen szakmák esetében (Már így haveri körből) az 350 nettó Budapesten. Pályakezdő, MSC végzettség, multicég, angol tárgyalóképes és német társalgási
szintű nyelvtudás.
Többi mérnöki területnél azonban rossz a helyzet. Én pl: építőmérnök vagyok, de jópár ismerősöm megpattant már külföldre, mert itthon egyszerűen tré a fizetés ebben az iparágban.
Amúgy még véleményem szerint a közgazdász vonal sem lehet rossz bankoknál.
Amúgy hiába jönne jól, én sem vagyok híve ezeknek a támogatásoknak. Inkább megfelelő felvételi tájékoztató kellene az egyetemekre, hogy tudják a 17-18 évesek, hogy milyen irányban érdemes tanulni.
Mert ami szerintem rengeteg egyetemen megy most a nyíltnapokon, az csak hallgatóvadászat és kábítás ezerrel.
Mondjuk különböző adózási dolgokkal lehetne azért a pályakezdőket segíteni. Pl:1-2 évig a cégek kevesebbet adózzanak utánuk meg ilyenek. Legalább a tapasztalat szerzésben ez segíthetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!