A nagy öngyilkossági szám jó vagy rossz a nemzetnek?
Nézegettem a statisztikákat, amiben mindíg is élvonalban voltunk, viszont észrevettem, hogy Japán most mögöttünk maratt egy kicsivel.
Erre elgondolkoztam, hogy mennyien hozzák fel azt, hogy milyen rossz az, hogy ilyen sok az öngyilkos az országban.
De ha objektíven belegondolunk, akkor végülis nem jobb, ha minél több az öngyilkos?
A legtöbb öngyilkos ha megnézzük a fiatalok közül kerül ki, azok közül is a legnagyobb ok a kiközösítés.
Nos akit kiközösítenek, az már alapból nem illik bele a társadalomba, szóval a gyerekek már alapból eltávolítanak egy potenciális életképtelen ember a rostából.
Ha valaki életképtelen, sosem tud megtermékenyíteni egy lányt és munkahelyet sem fog tudni szerezni, mivel nincs meg az önbizalma, csak nettó veszteség a tanítása és eltartása az államnak.
Természetesen a családnak lehet rossz, de a
Többség > Egyén elve érvényesül egy nemzetben, így nézve már hasznos a tette.
Arról nem is beszélve, ha megnézzük, mi magyarok sokkal keményebb nép vagyunk, hisz aki túléli a kiközösítéses iskolákat mert erős lelke volt, vagy nem tette magát célponttá, az már sokat tehet, sok benne a potenciál.
Erről persze csak úgy lehet rendesen beszélni, hogyha most eltekintünk a moralitástól, de a pénz nem a moralitásból és lelkiismeretből születik, márpedig mi magyarok szegények vagyunk, miért szegényednénk le jobban a többi államhoz képest?
Ha tudtuk negatívumot erre, azt is szivesen meghallgatom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!