Mi a véleményetek a dohányzás visszaszorításáról?
Ti hogy viszonyultok ehhez? Jó vagy rossz intézkedésnek tartjátok?
Ugye itt arra gondolok, hogy megállókban, állomásokban, szórakozóhelyeken, aluljárókban, iskolák környékén, meg még sok helyen tilos a dohányzás és (elvileg) egész nagy pénzbírsággal büntetik. Meg hogy emelik az árát, és egy doboz cigi kb 1.000 forint környékén van már.
Én tíz éve dohányzom. Életemben 2 féle cigit szívtam az egyik a van cigi a másik a nincs cigi. Mióta a van típusút szívom azóta orvosnál 2x jártam, mert annyiszor voltam beteg (ezt nem a dohányzás jótékony hatásának tulajdonítom). Ezalatt az idő alatt 1.690.000 jó magyar forintot fizettem ki tb-re. Szerintem ez az összeg fedezte a gyógykezelésem költségeit, (összesen 15 perc az ovrosnál,javallat, hogy 38 fokos láznál vegyek be rubophent és szedjek 1000mg-os C vitamint). Ha tartom ezt a tendenciát és húsz évig még húzom a tüdőrákig, jöjjön már ki 5.070.000 forintból a szájbakúrt sejtméreg amivel eltesznek lábalól, hogy ne szúrjam a szemeteket. :). Akkor inkább tényleg a nincs cigit forgalmazzák, oszt akkor olyan lesz zívva. :p
30/f
"Azt támogatom, hogy közterületen/közintézmányben ne lehessen cigizni de az árak pofátlanul magasak a magyar életszinvonalhoz képest."
Közterületen? Magyarul sehol az utcán?
Azért a szabad ég alatt ha rágyújtok ne puffantsanak már le.
Na ezért most sok negatívot fogok kapni, de leírom.
Ha meg tudod oldani, hogy másra ne menjen füst, dohányozz! De ha már valaki van a környezetedbe, ne füstölj az orra alá!
Az is idegesítő tud lenni, amikor megy egy csoport előtted, szívják a cigit (mert 5 percet nem lehet kibírni nélküle), te meg mész utánuk. Aztán ők röhögcsélnek, te meg mögöttük nyeled a füstöt. Egy slukk a cigijükből, egy slukk a tüdejükből. Megelőzni nem lehet őket, mert elfoglalják az egész járdát.
De van az a fajta ember is, aki lohol mint a barom a cigivel. Őt meg nem tudod lehagyni.
Legyünk tekintettel másokra, ne csak magunkra!
Vannak dohányzásra kijelölt helyek. Ha ott cigizel nem szól érte senki!
U.I.:
1) Alkoholistát még nem hallottam hőbörögni, hogy nem ihat az utcán.
2) A legtöbb dohányos (tisztelet a kivételnek) olyan, hogy szívják a cigit ezerrel (másokat nem kímélve), amikor meg valaki az orruk alá fingik, akkor felháborodnak hogy az meg milyen büdös. . .
'A nyakát kéne megszorítani aki kitalálta annak.'
Gondolom masszív láncdohányos vagy :D
,,A munkátokat folyamatosan cigiszünetekkel szakítjátok meg!"
Kérlek ne általánosíts...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!