Támogatnád, hogy ingyenes legyen Magyarországon a fogorvos?
Nem az esztétikai beavatkozásokra gondolok,mint pl fogfehérítés,fogszabályzás és hasonlók,hanem a fogmegőrző és fogpótló beavatkozásokra.
Ez nem csak esztétikai,hanem egészségügyi kérdés is.
A helyes táplálkozáshoz,emésztéshez normális fogakra van szükség.
Tehát,akinek nincs vagy rosszak a fogai az egészségügyi kockázat.
Ez nem szocializmus kérdése.
Létezik állami egészségügy,és az állam határozza meg,hogy mik tartoznak bele az ellátásba.
Direkt kiemeltem,hogy nem szépészeti beavatkozásokra gondolok,hanem egészségügyire.
Milyen ingyen, koma?! Ha tudnád, mennyit fizetek be havonta a feneketlen TB kasszába... családok élnek meg annyiból, b.aszki.
És mit kapok érte? A nagy eres derest, azt kapom. Pont, hogy tombol a cocializmus. Akkoriban volt divat mások pénzéből és befizetéseiből heréskedni. Amennyit én csak az elmúlt évben fizettem, abból 32 aranyfogam lehetne.
Én nem támogatom a "mindent ingyen" dolgot, tekintve hogy semmi nincs ingyen.
Egy normális tömésnél már maga az anyagár is több ezer forint. Egy pótlásnál meg főleg. Hát még a pótlás.
Az ingyen alatt arra gondolok,amit fedez a tb járulék.
Másra is lehetne mondani ezt.
Pl ne műtsenek meg valakit,mert egy műtét ára több millió Ft.
Az állami egészségügy lényege a szolidaritás.
"Hát ha találsz olyan fogorvost, aki ingyen dolgozik...
"
A tb-s fogorvos az államtól kapja a pénzt,így nem ingyen dolgozik,hanem az adófizetők pénzéből kapja a fizetését.
Ha nem elég neki a fizetése,nyisson magánrendelőt azoknak,akiknek van pénze félévente fogfehérítésre menni,vagy azoknak akik képesek megfizetni,hogy minden egyes foguk porcelánból legyen.
A lehető legolcsóbb megoldás viszont tb által legyen elérhető mindenkinek.
Véleményem szerint, a lakosság rossz fogászati állapotához némileg a fogorvosok is hozzájárulnak. Saját magamon tapasztaltam, hogy egyik-másik olyan fogat is be kíván tömni, amelyiknek semmi baja sincs. Amit pedig betömnek, az már nem az igazi, az már elindul a romlás útján. Nem beszélve arról, hogy a tömés sem sikerül mindig megfelelően.
Voltam egy fogorvosnál: vagy tíz lyukas fogat talált. Elmentem egy másikhoz, szerinte csupán egy volt, amivel kellett valamit csinálni. Azért az elgondolkodtató, hogy a maradék 9 egészséges fogat az első kolléga simán megfúrta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!