Az állandó politizálás és ellentét képes tönkretenni családi, baráti kapcsolatokat?
Figyelt kérdés
Ti hallottatok már olyan esetről, amikor korábban jóban lévő családtagok, barátok között megromlott a viszony, mert mondjuk az egyik MSZP-s a másik Fideszes volt? Régebben apám és nagyapám veszett nagyon össze, hónapokig nem beszéltek. Ez még a kilencvenes években volt. Apám a rendszerváltás után megrögzött MDF-es és Antall párti volt, papám pedig inkább a régi rendszer híve volt és az MSZP-SZDSZ pártokkal szimpatizált. Léteznek még ilyen éles ellentétek, nézeteltérések, ami miatt emberek akár képesek egymással nem beszélni vagy kerülni egymást? Ti ismertek ilyen történeteket?2017. febr. 15. 13:09
11/17 anonim válasza:
Igen képes. Sajnos . Én kerülöm a témát munkahelyen is. Megbeszélem magammal
12/17 anonim válasza:
akik ilyen miatt összevesznek, azok vagy nagyon fanatikusak, vagy amúgyis csak veszekedni akarnak.
13/17 Muráti Emőke válasza:
Szerény(!) véleményem szerint a fidesszel nem is minden esetben (sőt a legtöbben pont hogy nem) az általuk képviselt /igaz néha napszakonként változó vélemény miatt/, /nem is beszélve arról, amikor már minden "érv" elfogy akkor a folytonos "bezzegaFletózás" miatt/ vannak gondok, hanem azokból a módokból, és hozzáállásból, ahogy kérviselik, illetve ahogyan tálalják azt.
14/17 anonim válasza:
Család egyik fele kormánypárti (jajaj, mindjárt jön, hogy lopnak, csalnak hazudnak című jólismert szardobálás... :D ), másik fele kormánykritikus, mégis irtó jó családi összejöveteleket tartunk ahol jókat szoktunk iszogatni-eszegetni.
Ahogy mondták: ha képes a politika tönkretenni családokat, akkor ott a családdal van probléma.
15/17 anonim válasza:
Én ugyan nem tudnám ezt elképzelni, de azért hallottam már "érdekes sztorikat" ezügyben. Olyanokat, amilyenről 1-es is írt.
16/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is azon a véleményen vagyok, hogy ha a politika képes családok vagy barátok életébe annyira beférkőzni, hogy kapcsolatokat tegyen tönkre, hogy emberek ez miatt meggyűlöljék, megutálják egymást, akkor semmi értelme az egésznek. Nem mi vagyunk a politikáért, hanem annak kéne lennie (tennie) értünk... Ma voltam egy állásinterjún és szóba jött, hogy miért nem a szakmámban (társadalomtudományi) akarok elhelyezkedni? Mire mondtam, hogy szeretnék, de abban elég nehéz... Erre azt válaszolta az interjúztató (nem hr-es), hogy akkor lépjek be a Fidesz-be, úgy talán könnyebb lesz... Szóval úgy érzem, hogy mindent áthatott manapság már a politika és erről mi tehetünk, mert engedjük!!
2017. febr. 16. 18:16
17/17 anonim válasza:
Igen képes, mikor papám testvére számára kiderült hogy nem gyűlölöm kellőképpen az általa gyűlölt pártot, sőt talán adok nekik esélyt is, akkor onnantól kezdve elég nehéz perceket napokat hónapokat okozott nekem. Nemcsak az a baj nekik ha valaki elkötelezett egy párt felé, hanem már az is ha egyszerűen nem állok be a gyűlölködésbe. Bizonyos emereknek már ez is elég hogy a szimpátiájuk/szeretetük totális antipátiába, elfordulásba, pletykálkodásba és mondjuk ki nyugodtan, gyűlöletbe torkolljon. Más emberek meg normálisan állnak hozzá, még ha elvileg abszolút máshogy látunk is valamit, kiderül hogy mégis egyetértünk alapvető értékekben. Szerintem vannak a családokban néha pletykafészek mindenlébenkanál bájolgó társaságiember hangadók, akik csinálják a fesztivált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!