Magyarországon miért csak IT területen vannak magas fizetések?
Ebben az országban gyakorlatilag nincs is más lehetőség az emberhez méltó megélhetésre, mint a nemzetközi IT vállalatoknál fejleszteni. Ezen kívül vannak még ugye az összeszerelőgyárak amik 500 Euro alatt fizetik a munkásokat, amiből a német árak+magyar áfa mellett elég kutya élet van. Nem is beszélve a rengeteg gazdászról, jogászról, bölcsészről akik között a szín tiszta, echte munkanélküliség sem ritka egyáltalán, egyszerűen mert túl sokat képeztek, alacsony oktatási színvonalon és nem piacképes a szakmájuk a mai világban, persze kivételek mindig vannak. Az ilyen eladók, árufeltöltők szintén annyit keresnek mint az összeszerelő gyárosok, 500 Euro alatt, ami nagyon kutya élet. Ezen kívül még van a közmunka Magyarországon, az meg no comment.
Orvosok, tanárok, közepes szintű mérnökök (pl. építőmérnök) képzik a szűk (nagyon szűk) középosztályt, de ezeken kívül kaput.
Akkor elmondható, hogy ez az ország már csak a multiknál dolgozó informatikusoknak élhető?
Azért, a jogi,gazdasági diploma és a munkanélküliség közé nem tennék egyenlőségjelet.
Ellehet ezekkel helyezkedni, csak nem annyira egyszerű,nem megy olyan gyorsan mint 15 éve.
A legjobban az fizet, amiből kevés van.
Mondjuk nézz meg egy magánklinikán praktizáló orvost.Kőgazdag.
Az informatikusokat meg külföldön is jól megfizetik, nyugati mércével is jónak számít a fizetésük.Emiatt is, aki IT-s az általában kint dolgozik.
en erettsegivel kezdtem el dolgoznu az egyik telekommunikacios cegnel mint ertekesito/ugyfelszolgalatos
kerestem 250 nettot, majd helyettes lettem, utana 350
azert nem rossz szerintem, foleg hogy nem vagyok programozo
4#
Értékesítőnek születni kell.
Nem mindenkinek vannak meg a képességei rá.
Vannak, akiknek rosszak a kommunikációs képességei és csak egy irodában a számítógép előtt érzi jól magát,ha nem kell emberekkel annyit kommunikálni.
Mernokok, kozgazdazok is nagyon jol keresnek, nem csak az IT.
" német árak+magyar áfa "
Ne legy nevetseges.
Ez így teljesen korrekt amit írtál. Csak akkor fordítsuk meg a kérdést, más "nem fizikai helyhez kötött" munka bére miért sokkal magasabb kint mint itthon? Egy adott márkájú és típusú autó ugyanaz ha Németországban és ugyanaz ha Magyarországon szerelik össze. Tehát ebből a szempontból az összeszerelés sem egy fizikai helyhez között munka, a logisztikai költség bagatell. Mégis egy magyar Jóska a gyárban kevesebb mint 500 Euro-t kap, amivel mélyszegénynek számít az EU-s megélhetési árak mellett. Egy német Christopher pedig megkeres 1500-1600 Euro-t, teljesen ugyanazért a munkáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!