Ki az igazi magyar, aki olimpiát akar mindenáron, akár az ország csődje árán is, vagy aki azt mondja, jó lenne olimpia, de inkább ne legyen, nehogy csődbe menjünk, mint a görögök?
Jelenleg én nem ezt a két oldalt látom.
Vagy nem akar olimpiát, mert szerinte a mutyi és a korrupció miatt az egyébként is költséges olimpia csődbe vinné az országot.
Vagy akra olimpiát, mert szerinte a befektetések jó része már amúgy is időleges, és remélhetőleg az olimpia kis ismertséget szerez az országnak, plusz az ide érkezők miatt még meg is térülne, hiszen annyit költenének.
Szerencsére olyan agyhalottal nem érintkezem, aki tudja hogy csődbe vinné az országot de "csakazértis megmutassuk" elven támogatja. Akiket meg felsoroltam, ugyanannyira magyarok, ugyanúgy jót akarnának.
Olyan cégek, akiknek a nagy beruházásai állami , így ezek nagy része eleve lefizetve kapták meg...
Mert ugye hihetetlen mennyiségü épitkezésbe kellene kezdeni.
Reklám cégek, akiknek megint a lefizetéssel kapják meg a munkákat.
Hotelek, apartmanok....
Ezek mind jól járnának.
Ami rengeteg pénzt vinne, a biztonság. Eleve az olimpia mindig is a terrorizmus célpontja volt. De eleve ha nem létezne terrorizmus akkor is oriási biztonsági intézkedések kellenek. AHol sok ember ott sok beteg is lesz....
Énszerintem NEM ETTŐL FÜGG, hogy ki az igazi magyar...
Miért van az, hogy akinek más véleménye van, mint az akármelyik oldali megmondóembernek, az máris hazaáruló, antimagyar, ilyen bérenc vagy olyan bérenc, ilyen seggnyaló vagy olyan seggnyaló, és egyébként is el kell pusztítani, és sóval behinteni a helyét?
Miért nem lehet elfogadni, hogy van, aki ugyanazt a dolgot máshogyan látja, és más a véleménye róla?
#3 nem tudom mit szívsz de le kéne állj vele.
A legtöbb hitelt mi vettük fel ezalatt az idő alatt és mégis a leglassabban fejlődtünk a szomszédokhoz képest.
2002-tól 2009-ig mennyit nőt az államadósság (nem jó első helyen lenni)
1. Magyarország 55%-ról - 77.8%-ra = +22.8%
2. Ausztria 66,5%-ról - 80,1%-ra = +13,6%
3. Horvátország 36,6-ról - 49%-re = +12.4%
4. Csehország 25,9%-ról - 34,1%-ra = +8,2%
5. Szlovénia 27.3%-ról - 34.6%-ra = +7.3%
6. Románia 24.8%-ról - 23.2%-re = -1.6%
7. Szlovákia 42.9%-ról - 36.3%-ra = -6.6%
GDP növekedés:
jól látszik az ábrán, hogy 2005-ig kb. középmezőny után 2006 utolsó előttiek, 2007-2008 abszolút utolsók, 2007-ben Osztrákok 3,62%-al bővültek a többiek 5% fölött mi meg 0,43%-al.
Ugyanakkor ha egy gazdasági válságba nem buktunk bele, akkor miért gondolod hogy egy olimpiába meg igen?
# 7/7 Időpont ma 17:57
Tök jó, hogy mellébeszélsz :-D Mondom _kijönni_ a válságból. Azt sem kéne elfelejteni, hogy elég sok válságintézkedést a fidesz megtorpedózott, hogy az amúgyis gyenge 2. szoci kormányra foghasson mindent.
De a te linked is eleve alátámassza amit mondtam.
És hogy az olimpiába miért buknánk bele? Mert nem tudod biztosítani, hogy nem egy sereg idióta lesz kormányon mint az elmúlt 30 év nagyobb részében.
#8 Mivel jöttünk ki a válságból? Azzal, hogy 2009-ben -6,5%-os gazdasági növekedést csináltunk vagy a 2010-es 0,74%-el? (a szomszédok is ugyanezt vagy még jobbat csináltak és ők előtte 3 évig növekedtek mint az őrült amikor mi már stagnáltunk)
Szerintem nem értjük egymást, tudnál bármilyen gazdasági mutatót írni ami alátámasztja, hogy jaj de milyen jól kijöttünk? Mert a növekvő hitelállomány és a szomszédoknál lassabb fejlődés szerintem azt mutatja, hogy lényegében véve mindenki jobban csinálta mint mi.
# 9/9 Időpont ma 18:12
Romániánál, Horvátországnál csak a te grafikonod szerint is jobban jöttünk ki, és Szlovénia is minimálisan lett előttünk. Persze nagy kegyesen lehagytad a 2010-es időszakot amikor a szlovákok megtörtek, és csak Ausztria meg a csehek jártak előttünk.
GNI-vel hasonlóképp.
A forrásom ugyanaz mint a tiéd, csak a csúszkát kell állítanod. Csak én nem akarok szándékosan hazudni.
#9 Valamit nagyon elnézel, mert egészen 2013-ig ezen 7 ország közül sose voltunk előrébb mint a 4. hely gdp növekedés tekintetében. (GNI-nél se voltunk 3.nál előrébb)
Szlovákokat kevered a Szlovénekkel de ilyen felületességen fenn se akadok annál aki szerint " a világválság nevű apró tényből (amiből a régióból az egyik legjobban jöttünk így is ki".
És mielőtt azt írnád, hogy Bajnaiék tevékenykedése 2013-ra ért be kérlek inkább számolj el tízig és csinálj valami értelmeset. Eleve a 2002-2009 közötti időszakról írtam, hogy nem igazán alakultak jól a dolgok és mégse buktunk bele. Most egy negyed ekkora teherbe miért buknánk bele, főleg hogy egy része Olimpiától függetlenül is meg fog valósulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!