Igen.
Gyakorlatilag azért harcolnak az emberek,azért tanulnak,nyomják el egymást,hogy ilyen munkát ne kelljek végezniük,mert ez pontosan nem embernek való,hanem robotoknak.
Produkcio szempontjabol jo.
De ezzel parhuzamosan tobb millio embernek veszed el azt a keves kenyeret. Persze be fogja nyogni valaki hogy tanulni kell, meg elvegezni 66 egyetemet, de a hajadra kenheted a papirjaid, mernokbol sem kell 200 egy gyarhoz peldaul.
A kérdés az, hogy honnan nézed.
Én egy ideig néztem a melós szemszögéből. Ördögtől való a robot, szörnyűség! Itt van, csinálja, hajnal 2-kor ugyanúgy, mint délelőtt 10-kor. Én már nem is kellek, a másik két váltótársam sem, csak egy karbantartó mérnök, aki egyszer felprogramozza és ha nagy ritkán megkotlik, helyrerázza és újraindítja. Szörnyeteg, elveszi a munkámat!
Aztán továbbléptem, vevői reklamációkat kezeltem. Tudod, mit kívántam? Azt, hogy bárcsak több munkát végeznének robotok! Nem azért, mert lenéztem vagy gyűlöltem volna azokat, akikkel egykoron egy követ fújtam, hanem azért, mert ma már tudom, hogy hibátlanul csak gép tud dolgozni. Annak nincs éjszakás műszak, ebédszünet utáni "emésztős" tízperc, az simán hozza az egyszer beállított paramétereket éveken át, ha valami meg nem zavarja - de akkor inkább leáll, nem gyártja a rosszat "mindegy mán, csak menjen a sor" jelige alatt.
Ha tetszik, ha nem, ez a jövő. Neked, mint vevőnek egy elvárásod van: a tökéletes minőség. Ezt pedig csak robotok tudják produkálni, emberek nem. Ebből a szempontból jó robotokkal dolgozni. A betanított melósok szempontjából nem, de volt már ilyen az ipari forradalmak során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!