Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki Magyarországon rossz...

Aki Magyarországon rossz munkát végez kevés pénzért és nem olyan tanult, az miért nem megy ki Ausztriába?

Figyelt kérdés

Én itt járok főiskolára, viszont van mellette egy órás adminisztrátori állásom és Sopronban lakom.

Ausztriában két kézzel kapkodnak az olyan emberekért, akik elvállalják az operatív munkákat.Legyen szó adminisztrátorról, csaposról,takarítóról és hasonlókról.

Az én munkaköröm is "betanított aktatologató", nem is vagyok túlfizetve, 1400 nettót keresek havonta.

Én most azokra gondolok, akik nem olyan tanultak és Magyarországon végeznek vacak munkát, mondjuk szalagmunkát és hasonlókat.Miért nem jönnek ki?

Itt is rossz munkát kellene csinálni, de legalább megfizetnék érte őket.

Azzal a munkával, amit én Ausztriában csinálok, egy önkormányzatnál vagy hasonló helyen, kb nettó 120 ezer forintot kapnék.

Én mindenkinek azt tanácsolom, akinek nehéz, hogy dolgozzon Ausztriában.Még segítek is egy kicsit.Annyi itt a mosogató,raktáros,takarító állás, hogy nem győzik őket feltölteni.

A múltkor segítettem egy családnak ügyet intézni.Ők 1 éve dolgoznak kint.

Burzsujok nem lettek, kiegyensúlyozottabbak,többet megengedhetnek, mintha újra lenne életkedvük.

Ha 120 ezer forintért kellene dolgozni, még az életkedvem is elmenne.

Tanuljanak meg a magyarországi munkáltatók fizetni, a túlórákat is.Ha nem megy, akkor nincs helyük a piacon.

Nálunk ritka a túlórára, havonta maximum kétszer fordul elő, az utolsó centig elszámolják és mindenféle szemforgatás nélkül.

Magyarországon nem csak a fizetéssel,hanem a munkakultúrával is probléma van, ez a munkáltatói oldalra vonatkozik főleg, de a munkavállalókon is lehetne javítani.

2017. febr. 2. 20:04
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"Én is kint élek, ki ne találd már hogy nulla nyelvtudással bárhová fel fogják venni adminisztrátornak, raktárosnak meg vendéglátásba az embereket. Ilyen nincs. Mindenhol meg kell érteni amit németül kérnek tőlük. "

Az adminisztrátor kivételével , amiket felsoroltál elég hozzá a B1-es társalgási szintű nyelvtudás.Ezt maximum 5 hónap alatt megtudja tanulni az ember.

A komolyabb munkákhoz magasabb nyelvtudás kell.Én B2-es ÖSD nyelvvizsgával a zsebemben kezdtem itt dolgozni, de azért akartak nyelvi problémák nekem is.

2017. febr. 2. 20:38
 12/26 anonim ***** válasza:
4%

"Az én munkaköröm is "betanított aktatologató", nem is vagyok túlfizetve, 1400 nettót keresek havonta."

Én 450-520 ezer magyar forintot. Igaz nem sokkal több de szerinted miért nem megyek ki?

Remélem elgondolkodtál mielőtt leírom a választ.

Mert nem éri meg. Ennyi.

2017. febr. 2. 20:38
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

Gondolom szerinted minden rosszul fizetett ember diplomás, két-három nyelvet beszélő max 35 éves fiatal egyedülálló, makk egészséges férfi, természetesen család vagy baráti kör és hasonlók nélkül, akinek otthon áll kb. 600-700 ezer forintja, hogy belevágjon a "nagy kalandba", csak gyáva hozzá!

Had ábrándítsalak ki drága kérdező, az élet nem az Én pici pónim, és tíz úgymond rosszul fizetettből maximum egy van, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak! Na ezért nem mennek.

De az is aranyos, hogy makogsz itt arról, hogy tanuljanak meg fizetni, ha kicsit realistábban állnál a dolgokhoz, meg nem csak mesekönyveket forgatnál, akkor rájönnél, hogy ez sem így működik.

2017. febr. 2. 20:40
 14/26 anonim ***** válasza:
23%
Az lenne a jó, ha egy bögyös, nagy, formás, feszes se.gg.ű nő lennék, akkor kimennék megdugatni magam egy gazdag némettel aztán meg hozzá mennék feleségül, hogy eltartson egy életen át. Én meg szülnék neki 8 gyermeket, meg nevelném őket, meg a puncimon kívül semmit se tennék bele a házasságunkba. XD
2017. febr. 2. 20:41
 15/26 Lazy Lover ***** válasza:
43%
nyugi aki tehette az már rég ki ment így maradtak az agyhalottak meg a nyuggerek
2017. febr. 2. 20:41
 16/26 anonim ***** válasza:
3%

"Magyarországon nem csak a fizetéssel,hanem a munkakultúrával is probléma van, ez a munkáltatói oldalra vonatkozik főleg, de a munkavállalókon is lehetne javítani."

Na látod. Te oda való vagy Ausztriába! Javitsd csak ott a munkakultúrát, a magyar embereket meg hagyd békén! Nem hiszem, hogy sokan kérnének belőled..

2017. febr. 2. 20:42
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

"Az adminisztrátor kivételével , amiket felsoroltál elég hozzá a B1-es társalgási szintű nyelvtudás.Ezt maximum 5 hónap alatt megtudja tanulni az ember."

és szerinted hol van egy keveset keresőnek pénze egy bármilyen nyelvtanfolyamra otthon? örül hogyha hónap végén ki tudja matekozni a fenntartását és nem a küszöböt kell rágnia.

A lakhatás pedig teljesen kivitelezhetetlen lenne nulla induló tőkével.

2017. febr. 2. 20:49
 18/26 anonim ***** válasza:
65%
Az ugye fel se vetődik benned kérdező hogy vaéaki mint pl én abszolút nem akar külföldre menni? Én lesza.om hogy 400 at is összemosogathatnék. Szeretek Mo.-on élni eszem ágában nincs menni seheova.
2017. febr. 2. 20:55
 19/26 A kérdező kommentje:

13#

Diploma nélkül 1400 euró nem rossz.

Ennyit egy középvezető keres Magyarországon, sok munkahelyi stresszel.

Én egyedül a főiskolai vizsgák miatt szoktam stresszelni.A szemeszterenkénti, durván 400 eurót pedig simán kitudom fizetni.

Persze, akinek diplomája van és Magyarországon jól keres, az érthető, hogy nem akar Ausztriában dolgozni, mivel nem minden diplomás tudna itt a végzettségével dolgozni.

Én már gimnazista koromban is szórólapot hordtam Wiener Neustadt környékén nyaranta.

Már akkor elhatároztam,hogy én itt fogok dolgozni.

Az embernek csak egy élete van.Én nagyon szeretem Magyarországot, csak ne kelljen ott dolgozni.

Persze, ha meglesz a diplomám és kapok valami jó ajánlatot Magyarországon, elfogok rajta gondolkodni.

2017. febr. 2. 20:59
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

Köszönjük a vallomást kérdező, csak semmi köze ahhoz, amit írtam!

Te értetlenkedsz, hogy miért nem mennek az emberek Ausztriába, én leírom, hogy miért nem mennek, erre a válaszod, hogy beszélsz össze-vissza a stresszről meg a fizetésekről. Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2017. febr. 2. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!