Olimpiát támogatók! Milyen helytálló érveitek vannak az olimpia MELLETT? Az ellenvéleményekkel kapcsolatosan milyen megnyugtató válaszaitok vannak?
Amit eddig mellette hallottam:
- Nemzeti összetartozást erősíteni kell
- Kell a sikerélmény, ami büszkévé teszi a népet
- Erősíti Magyarország hírnevét, reklám
- Megnövekszik a turisztika
- Fejlesztések lesznek
- Profit
Én másképp látom a dolgot:
- Ha az összetartozás érzését szeretnénk megerősíteni, akkor szerintem nem helyes azokat az ellenzőket, akik túl sok kockázat és megválaszolatlan kérdés, vagy más prioritási szempontok miatt ellenzik a Budapesti olimpiát, lehazaárulózzák.
- Sikerélmény szerintem is kell, de sokkal olcsóbban jobb minőségben felkészíthetjük a sportolóinkat, spéci sporttáborok, uszodák, ráadásul a tömegsportra is több juthatna, pl. tanuszodák, nyilvános futópályák, minden iskolának {télen fűtött} tornaterem, és ezek hosszútávon sokkal fontosabbak.
- Magyarország hírneve elég erős, nincs szükség reklámra. Hosszútávú reklámereje nincs is: ki tudja, hogy hol volt a 2012-es olimpia, és ez ösztönözne utazásra?
- A Sziget, mindenféle fesztiválok alkalma bizonyítja, hogy mennyire ismertek vagyunk, szívesen jönnek ide. Három hét után sajtófotósokon kívül nem megy senki az üres stadionok helyszínére. Talán a Szigetet nem kéne ellehetetleníteni (lásd: Tarlós hozzáállását). Ezeket a turistákat kéne valamivel itt tartani még pár napra.
- fejlesztésekre mindenképpen szükség van, ezt aláírom, de nem feltétlenül két-három évbe kellene besűríteni mindazt, amit évtizedekre terveztek. (pl. mindenki tudja, hogy a gyors, olcsó, jó hármasból max kettőt lehet egyszerre választani, de gyakran egyik se jön be.)Sajnos a fejlesztések nagy része, csak ideiglenes, olimpia után haszontalan lesz, le kell bontani. Másik probléma, hogy a főváros struktúráját nem egy gigacsúcsterhelésre kellene igazítani, ami sokszorosa a később, általánosságban várható csúcsnak.
- Nagy valószínűséggel veszteséges lesz. Az utóbbi száz év összes olimpiája többe került a tervezettnél, és kevesebb bevételt is hozott annál. Két olimpia, a Szocsi téli olimpia (ami mindig olcsóbb) és a Los Angeles-i olimpia volt nyereséges némileg, de ne feledjük, hogy Amerikában az adócsalásért igen nagy börtönbünti jár, nem úgy, mint nálunk.
Persze már itt fogadni merek, hogy a pályázatok többségén M. Lőrinc, esetleg más fidesz-közeli cég fog nyerni. Nekik tuti, hogy nyereséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!