Miért nem dolgoznak a közmunkások rendesen? Miért lehet
azt látni, hogy folyton mást csinálnak munka helyett?
Figyelt kérdés
Itt a városban is ahol lakok, állandóan csak azt lehet látni hogy beszélgetnek egymással, sétálgatnak békésen, holott egy csomó hó van a köztereken, ami nincsen eltakarítva. Én a házam előtt mindig eltakarítom a havat, nem csúszkál előttem senki. De a köztéren, ahol a közmunkások feladata lenne eltakarítani a havat, elég nagy hó van, és nagyon csúszik is már. Ezeknek nincs felettesük, akik rájuk szólnának ha nem dolgoznak? Ha én a a munkahelyemen ilyen szinten nem csinálnék semmit, akkor már régen kirúgtak volna. Azért felháborító, főleg azért mert a mi adónkból fizetik őket. Szerintem egyébként a közmunka egy nagyon jó dolog, hiszen így dolgozni is kell a pénzért, nem csak úgy segélyként odaadják nekik a semmiért, aztán meg otthon döglenének, vagy a kocsmában innák le magukat.
1. Kényszer hatására a "dolgozó" inkább azt nézi, hogy lehet kibújni alóla.
2. Mérhetetlenül alulfizetett munkába nem szoktak megszakadni.
3. Méltatlanul megalázó helyzetek nem éppen munkainspirálóak.
Összefoglalva: a közmunka a munkavégzés tökéletes antipéldája. Minden teljesül benne, ami a munka utálatát ki tudja váltani, és semmi, ami motiváló egy cselekvésre. Ha lehet valamit katasztrófának tartani a munka világában, a közmunka az.
2017. febr. 2. 11:23
4/71 anonim válasza:
te nem vagy tul okos, ugye?
2017. febr. 2. 11:24
5/71 anonim válasza:
"Ha én a a munkahelyemen ilyen szinten nem csinálnék semmit, akkor már régen kirúgtak volna."
Rossz munkahelyet választottál, de hidd el nekem, erről nem a közmunkások tehetnek.
"Szerintem egyébként a közmunka egy nagyon jó dolog"
Akkor jelentkezz közmunkásnak és megszűnik az okod a háborgásra. Meg ott is mindig emberhiány van, lassan már lasszóval kell őket összefogni.
"otthon döglenének, vagy a kocsmában innák le magukat."
Hol igyák le magukat, a templomban? A kocsmákat épp erre a célra nyitották.
2017. febr. 2. 11:27
6/71 anonim válasza:
Olcsó húsnak híg a leve.
2017. febr. 2. 11:27
7/71 anonim válasza:
Napi fideszes propagandát olvashatták!
2017. febr. 2. 11:28
8/71 anonim válasza:
Azért vicces, hogy a közmunkások zavarnak téged, de a nyugdíjasok nem, sem a korrupt politikusok... Bilibe lóg még a kezed öcsi.
2017. febr. 2. 11:28
9/71 A kérdező kommentje:
Talán tanulni kellett volna, normális szakmát szerezni, nem pedig várni a szájba a sült galambot. Én négyszer annyit keresek mint egy közmunkás, de meg is dolgozok érte, és fiatalon is nem csak buliztam, hanem tanultam érte hogy most viszonylag jó munkám legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!