Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Emberi Erőforrás Minisztériumo...

Emberi Erőforrás Minisztériumot miért nem osztják kettővé?

Figyelt kérdés

Túl nagy dolog 6 ügyet egy központosított minisztériumból irányítani. Nyílván nem is célja a kormánynak ezt jól működtetni csak a havernak legyen állása a többi le von tojva. Így persze nem kell csodálkozni, hogy a működésképtelenséget tartósítják és egyenesen szakadékba taszítják ezeket a területeket.

Lehetne egy Népjóléti Minisztérium (egészségügyek, sport, szociális ügyek) és Müvelődési Minisztérium (oktatás, kultúra, egyházi ügyek) létrehozni, mert az oktatást és egészségügyet ne egy államtitkár csicska irányítsa, hanem miniszterek.

Sport, szociális ügy, kultúrának és egyházi ügyeknek elég az államtitkár.

2017. jan. 31. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen már ez az emberi erőforrás is nevetséges.

Mintha az emberek Duracell elemek lennének vagy mi.

2017. jan. 31. 14:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Az Emberi Erőforrás elnevezés nekem is undorító, mintha valami kiízélt kft. lenne a miniszter. Az emberek NEM ERŐFORRÁSOK! Ez a név magában hordozza, hogy mennyire kizsákmányolható erőforrásnak gondolják az embereket.
2017. jan. 31. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Azért a régebbi név Nemzeti Erőforrás Minisztérium sem volt jobb név. Amúgy azért nem teszik, mert nehezükre esik beismerni, hogy valamivel tévedtek. Amúgy meg így is meg vannak a saját államtitkárai ezeknek az témáknak.
2017. jan. 31. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:

" Az emberek NEM ERŐFORRÁSOK! "

Na ez igazából nem teljesen igaz, nem véletlenül jött létre a HR.

2017. jan. 31. 15:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Na jó a HR-t hagyjuk, tudom hogy ebből jött. De egy minisztérium ne ezt a vállalati, üzleti szemléletet képviselje, hogy az emberek csak erőforrások és másra nem jók, mint kizsigerelni őket. Ezt a megnevezést még ha nagyon jó indulatú vagyok akkor sem tudom másként értelmezni.
2017. jan. 31. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!