Szerintetek is vicces az ellenzéki cicaharc? 18-ban mindenki az MSZP-t akarja legyőzni? (DK, Jobbik, LMP), és gond nélkül jön a Fidesz 2/3.
A DK majd az MSZP-t akarja megverni, hogy ők legyenek a legnagyobb baloldali erő. Nem fog nekik sikerülni.
A Jobbik meg akarja verni az MSZP-t vagy esetleg az MSZP-t és a DK-t együtt, hogy ők tűnjenek a valódi ellenzéknek.
Az LMP is a legnagyobb ellenzéki erő akarna lenni, de lehet, még a parlamentbe sem jut be.
A többi törpepártnak (Párbeszéd, Együtt, MoMa, MoMo, Liberálisok)-nak esélye sem lesz elérni az 5%-ot egyenként, ha közösen indulnak, akkor 2 párt esetén 10%, 3 vagy több esetén 30% lesz a bejutási küszöb, tehát ezek összefogni sem tudnak.
A DK biztos nem öleli egyiket sem a keblére, mert nem akar magának 10-15%-os küszöböt, örül, ha az 5-öt megugorja.
MSZP sem valószínű, hogy megkockáztatja a 15%-os küszöböt, de a 10-et még lehet, az Együttet esetleg felkarolja, bár az Együtt bejelentette, hogy külön indul.
Úgy néz ki, megint Fidesz 2/3-ad készülődik. Mondjuk én nem bánom, Fideszes vagyok, de jó nézni, hogy biztonságban vagyunk :D
Ha a baloldali pártok külön indulnak akkor a Jobbik az egyéni körzetek zömét is hozhatja. Én úgy vélem a baloldal úgy véli már bukta 2018-at 2/3-ot sem tudja megakadályozni, mint a kérdező állitja. Viszont 2014-ben is külön indulva több mandátumot szereztek az EP-ben, mint a Jobbik (MSZP, DK 2-2t Együtt 1-t) mig a Jobbik egyedül 3-at.
Nos a Jobbik viszont ily módon egyedüli erőként feszülthet majd neki a választókerületekben a Fidesznek és a semleges kormányt buktatni akarok a Jobbik jelöltjeit támogathatják majd maximalizálva a Jobbik egyéni jelöltjeinek a szavazatait. Vona is pont erre játszik. Ezt is erősiti akkor amikor azt mondja, hogy a baloldal feladta a 2018-as választásokat.
Hahaha, de vicces!
Én olyan jót nevetek!!! :D:D:D:D
"Igazából mindenkik kormányt akar váltani. Mert egy politikai pártnak az a feladata. Meg hát mivel is kampányolhatnának..... Szavazz rá mert van 23 derék emberem akinek szüksége van a fizetésre."
2006-ban és 2009-ben ezt tette anno az MDF is. 2009-ben a Jobbik is. LMP gyakorlatilag ezt tette eddig az elmúlt 7 évben minden országos választásokon és sikeres volt a számára. Baloldali pártok is ezt tették a 2014-es EP választáson. Vélhetőleg ezen pártok ugyan ezt fogják tenni jövőre is a Jobbikot leszámitva.
Nem kacagok.
Te röhöghetsz aki a diktatúra pártján állsz, ahol nem is lesz igazi választás, (ha addig még nem találják ki hogy egyáltalán nem lesz, ennek is van reális esélye), demokratikus 2/3-ad meg talán a világon volt vagy 3-szor összesen itt csak a Hornéknak, csak (sajnos) ők nem éltek vissza vele, ma már látom azt kellett volna.
Ezekből én a világon MINDENT kinézek sajnos.
Tönkretették az egész Országot, és nemzeti katasztrófát idéztek elő. A zsebeiket teletömték, a Népet megnyomorították, de lehet hogy tényleg: ez a "legkisebb rossz"
olyan primitív vagy mint a holdvilágos jóccakát, látszik a "kérdésedből" is nem lennék rá büszke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!