Most akkor miért rossz a fidesz, ha emelkednek a bérek? ( Lent )
Azt hallani / olvasni, hogy emelkedik a minimálbér, no a tanarok, és a szakmunkások bére. Miért van az, hogy még így is ennyien mondják, hogy nem jó ez a párt és csak rosszakat csinál ?
Diák vagyok, szóval nem látok bele ezekbe a dolgokba, hogy akkor jobban élünk e vagy sem, vagy hogy tényleg nőnek e a bérek, csak látni a plakátokon. Amugy nekem sem tetszik, ez a verjük az emberek szájába a dolgot, propagandának érzem, csak nem tudom, hogy igaz e. Az erdekelne, hogy igaz e ez vagy sem, és ha igaz, akkor a fideszellenesek ezeket kevésnek érzik, azért nem tetszik nekik ?
Jó másra mutogatni és terelni a szavakat? :D
Miért nem jársz utána???
Ha ilyen hülye vagy, hogy másra mutogatni vagy képes, jobb, ha nem is jártatod a szádat!
Ki a fene jár jól az egykulcsos rendszerrel?
Tapasztaltad a bőrödön ezt a "sikeres" egykulcsos adórendszert, vagy a propaganda médiából hallottad ezt az ökörséget, hogy ezzel "mindenki jól jár"? :D
Válaszolj!
Béremelésre hivatkozva emelik az árakat.
Vegyünk egy pékséget.
Azt mondja a főnök, hogy 220 helyett 260 a kenyér, mert ki kell termelni a bért.
Vagyis te meg én innentől kevesebb kenyeret kapunk a havi 100 ezer fizetésünkért. (A példa kedvéért)
Aztán odamegy a főnök a pékekhez, és jó magyar vállalkozói szokás szerint két dolog történik:
Nem szakmunkás, hanem betanított munkás lesz a dolgozó, tehát minimálbérre jelenti be.
Vagy ha ez már eddig is így volt, akkor átteszi 8 órásból 6 órásba.
Esetleg kapnak valamit zsebbe.
Akinek nem tetszik, annak meg lehet menni.
Így a tulaj pont annyi bérköltséget fizet, mint eddig, a pék se kap egy fillérrel se többet. A fizetése mellé legfeljebb kevesebb lesz a borítékban. De hogy 10 forinttal se kap többet, az garantált.
Viszont ugyanezt eljátssza még pár jó magyar vállalkozó, és a pék is kevesebbet tud vásárolni a maga 100 ezres fizetéséből, mivel mindennek az ára emelkedett.
Felmondani pedig nem fog, mert máshol pont ugyanígy fogják alkalmazni: minimálbérért, plusz boríték.
Esetleg berág, és elmegy a németekhez betanított munkásnak, itthon meg lehet sírni, hogy nincs szakképzett pék.
Így már érthető, hogy miért nem nőttek a bérek?
"Tudod, ameddig ilyen tanulatlan gyökerek szavazati jogot kapnak mint például Te is, addig nagyon nehéz lesz előrébb tolni az ország szekerét."
Hát persze. Ez aztán a velős, mindenkit meggyőző érvelés!
Szerinted ha a fizetésed 100 Ft-tal emelkedik, a kenyér, a tej, a tojás, a vaj, meg a benzin ára átlag (épp a béremelések miatt) 30-30-30-30 Ft-tal nő, akkor Te jól jártál?
Egyes emberek a legalapvetőbb logikai képességeket is képesek levetkőzni, csak mert imádnak egy pártot! Hallatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!