Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 2024-es Olimpia Budapesti...

A 2024-es Olimpia Budapesti rendezésének milyen gazdasági okai vannak?

Figyelt kérdés

Az én véleményem, hogy bár hosszútávon a turizmus növekedésével bevételt hozna, a felhalmozott államadósságot, és a hiteleket nem tudná az a pluszpénz visszafizetni, és előbb utóbb meggyengülne az ország, hiszen egyre többet kéne költenie a visszafizetésre, és egyre kevesebbet a fejlesztére.

Ezt azért mondtam el, hogy mindenki tudja az álláspontomot, ezáltal bele lehet javítani, hozzá lehet tenni, a lényeg: Gazdasági indokokat kérnék miért nem éri meg Olimpiát rendezni. Lehetnek bonyulultak is, csak olyanokat nem kérek hogy "szétlopják", mert az annyira evidens hogy szóra sem érdemes.

2017. jan. 23. 17:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy megéri-e, azt nem tudom. A NOB-nak van egy új terve, az Agenda 2020, ami lehetővé teszi kisebb országoknak, hogy olimpiát rendezzenek. Az a lényege, hogy ne kelljen egy egész luxusvárosrészt felépíteni az olimpiára. ehelyett amelyik országnak van olyan fejlesztése, amit amúgy is meg kéne csinálni (pl stadion felújítása, azt megcsinálja addig, és rendezhet benne olimpiát. Ez a "fapados olimpia" koncepció. Nekünk ez kapóra jön, mert egy csomó leromlott sportlétesítményünk van, amit '24-ig akkor is fel kéne újítani, ha nem lenne olimpia. Így van ez a villmosvonalakkal és még sok más fejlesztéssel is. Ezért mondják, hogy ez egy hatalmas üzleti lehetőseg. Továbbá az a marketing, amit kap a város (milliárdak nézik a panorámát a reklámokban), az sokáig a turizmus motorja lesz. Az eredeti kb. 700 milliárd forintos összköltségért (amiben már a felújítások is benne vannak), ez valóban megéri. Azonban jó magyar szokás szerint a költségek már elkezdtek elszállni, és ki tudja, hol állnak meg. Ha a költségek a haszon alatt maradnak, akkor megéri az olimpia. A haszon azonban nem mérhető.
2017. jan. 23. 18:05
 2/3 anonim ***** válasza:

"Nekünk ez kapóra jön, mert egy csomó leromlott sportlétesítményünk van, amit '24-ig akkor is fel kéne újítani, ha nem lenne olimpia."

Szerintem meg rohadtul nem kellene foglalkozni a sportlétesítményeinkkel, amikor kórházaink, iskoláink, útjaink, infrastruktúránk, vasúthálózatunk olyan szinten le van pukkanva, hogy szégyen!

"Így van ez a villmosvonalakkal és még sok más fejlesztéssel is. Ezért mondják, hogy ez egy hatalmas üzleti lehetőseg."

Üzleti lehetőség néhány embernek, aki majd jól megtömi a zsebét a többi meg mehet Isten hírével. Mert mondjuk egy átlag Szabolcsi, vagy Borsodi adófizető az előnyökből rohadtul semmit nem fog látni, de ugyanakkor az ő adója kontójára is megy a dolog!

"Továbbá az a marketing, amit kap a város"

A város igen BUDAPEST!! és az ország?

Kétlem, hogy az olimpia mondjuk olyan nagy fejlesztésekkel járna mondjuk pl Nógrág, vagy Borsod megyékben. Hogy attól pl egy centi kerékpárút-építés, vagy útfelújítás nem lesz, arra is nagy tétben mernék fogadni...

2017. jan. 23. 18:22
 3/3 anonim ***** válasza:
52%

"Szerintem meg rohadtul nem kellene foglalkozni a sportlétesítményeinkkel, amikor kórházaink, iskoláink, útjaink, infrastruktúránk, vasúthálózatunk olyan szinten le van pukkanva, hogy szégyen! "

Nincs valami kórházverseny, amire benevezhetnénk? Akkor talán a kórházakra meg az orvosokra menne a pénz.

2017. jan. 23. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!