Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma is tart még a Rákosi rendszer?

Ma is tart még a Rákosi rendszer?

Figyelt kérdés

A Rákosi diktatúrában kötelező terménybeszolgáltatásokkal és más módszerekkel vették rá a parasztságot arra hogy menjenek be a TSZ-be rabszolgának és dolgozzanak Rákosiért és a rendszerért és ne önmagukért vagy saját családjukért. Ma meg havi 50-100 ezer Ft TB-járulékot kell fizetnie a vállalkozóknak, meg hát a magas adók, az Európában is egyedülállóan magas bürokráciával, papírmunkával. Így rengeteg volt maszektól hallottam ugyanazt hogy eladja nehezen létrehozott magán birodalmát és bemegy egyik multi gyárába alkamazottnak. Mert úgy gondolják hogy az könnyebb élet.

Az eredeti kérdésben véletlenül volt egy helyesírási hiba, a kérdés így szólt: Ma is tart még a Rákos rendszer? Különös véletlen volt a lemaradt i betű.

2017. jan. 20. 16:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Azért szerintem egy nagy különbség, hogy a határnál nem vár rád pár golyó, ha elmennél.
2017. jan. 20. 17:01
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Tobaskám az elég szomorú. A disszidenseket ma se kéne babuzsgatni.
2017. jan. 20. 17:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért utolsó, de miért elégedjen meg a szarral az ember, hogyha egy kivülállóval is jobban bánnak külföldön, mint egy magyarral itthon a magyarok?
2017. jan. 20. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Azért szerintem egy nagy különbség, hogy a határnál nem vár rád pár golyó, ha elmennél."

Egyelőre még nem.

2017. jan. 20. 17:10
 5/12 Pro Patria ***** válasza:
Még sosem hallottam a multicégeket ilyen összehasonlításban a TSz-ekkel...
2017. jan. 20. 18:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem, akik éltek a Rákosi- rendszerben, nem így gondolják és a te véleményed is gyorsan megváltozna, ha itt valóban "Rákosi- rendszer" lenne újra.
2017. jan. 20. 20:18
 7/12 A kérdező kommentje:

"Szerintem, akik éltek a Rákosi- rendszerben, nem így gondolják..."

Apám élt a Rákosi rendszerben, sőt elszenvedője volt annak. Mégis azt mondta hogy ilyen világ még nem volt ami ma van. Például azt ne feledjük hogy a maszek háztáji gazdaságok ma is tönkre lettek téve, felvásárló piac híján. Míg a több száz vagy több ezer hektárokat birtokló elvtársak és utódaik még állami támogatást is kapnak a közpénzekből. A Rákosi rendszerben is tönkre lettek téve a parasztok, igaz hogy a TSZ-be is beverték őket de a munkájukból mégsem milliárdos földesurak gazdagodtak ám! Persze élősködő TSZ-elnökök akkor is voltak, de az ő fizetésük nem sokban különbözött a dolgozókétól.

2017. jan. 20. 21:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnos már nem.

Amit ma a Rákosi- (és Kádár-) rendszerről tanítanak, az puszta ördögűzés. A Rákosi-rendszer szocializmus és proletárdiktatúra volt. Egy ilyen rendszerért ma már meg kell harcolni. 1988 óta Mo. semmivel sem különb hely, mint a többi nyomorult banánköztársaság.

2017. jan. 20. 23:43
 9/12 anonim ***** válasza:
7: Az egy dolng, gogy ilyen világ még nem volt. De az édesapádtól hallottak alapján, valóban úgy gomdolod, hogy szívesebben élnél egy Rákosi féle rendszerben?
2017. jan. 21. 03:12
 10/12 A kérdező kommentje:

"szívesebben élnél egy Rákosi féle rendszerben?"

Ismertem a komcsikat mert én is dolgoztam a szocializmusban. De a komcsikban azért még volt annyi betyár becsület hogy ha jól dolgoztál a hazáért akkor nyomtak előre, feljebb és feljebb amilyen szempontból csak lehetett. Ha éppen nem volt más lehetőségük akkor legalább felhívták a figyelmedet a megye legszebb lányára hogy az téged illet. Mert felfogták hogy a haza amiben ők is élnek a te szorgalmad által fejlődik, amit megesznek, amiben laknak, ami ruhát hordanak, de még a munka nélkül kapott jövedelmüket is, minden jólétüket a te munkádnak köszönhetik. De a mai privatizált világban dolgozhatsz ugyanúgy, maximum a tulaj teljesen hülyének fog nézni és kapzsiságtól habzó pofával megjön a kedve arra hogy a gazdagodása érdekében további munkát adjon neked. De legfőképen kifejezi azt hogy ma már nem a tisztességes ember az úr hanem például ő. A rendszerváltástól kezdve mindig azt éreztrem hogy a munkámmal disznók elé szórok igazgyöngyöt, mert cserébe belém martak, ahogy a Bibliai idézetben is szerepel. Nem örömmel írtam le mindezt de sajnos így van.

2017. jan. 21. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!