Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ÁFACSALÁS hogyan működik?...

Az ÁFACSALÁS hogyan működik? Valaki le tudná írni egy példában, hogy megértsem a jelenséget?

Figyelt kérdés
Nem, nem szeretnék áfát csalni, csak szeretném megérteni, miért éri ez meg valakinek. Köszi a rendes válaszokat :)
2017. jan. 19. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Én értem mire gondolsz.

Mindig hallja az ember, hogy áfacsalás, sikkasztottak, pénzt mostak stb, de amúgy szerintem kevesen tudják, hogyan zajlik ez pontosan.

2017. jan. 19. 10:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Eladsz valamit 100Ft-ért. Arra jön rá 27% áfa. Ezt a 27Ft-ot be kellene fizetned a navnak.

Na most ezt nem teszik meg egyesek és ezt a 27Ft-ot nyúlják le.

Persze ez általában hosszú céghálon megy, ahol csak az egyik cég az áfa csaló.

2017. jan. 19. 17:33
 3/4 anonim ***** válasza:
A másik mód mikor valamit eladnak áfa mentesen egy másik EUs cégnek (általában szlovák), de az áru sose hagyja el az országot. Hanem hamis papírokkal itt adják el Magyarországon. Természetesen már áfával növelt áron.
2017. jan. 19. 17:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Aztán van olyan is hogy kamu cégek fiktív számlát állítanak ki. Ezzel növelhetik a visszaigényelhető áfájukat a fiktív számlát befogadó cégek.
2017. jan. 19. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!