Magyarországon miért ilyen EU-ellenesek az emberek?
Mindenhol csak az EU szidása folyik, és nem tudok rájönni a miértjére. Gyakorlatilag Magyarországon MINDEN beruházás EU-s pénzekből van, ezek nélkül a pénzek nélkül már rég csődbe ment volna az ország...
Ez az Orbán-rendszer semmivel sem jobb, mint az előző volt, annyi szerencséje van, hogy már stabil EU tagok vagyunk és ömlik a pénz, Gyurcsánynak nem volt ilyen szerencséje, bele is bukott. Nem gáz kicsit oda szarni, ahonnan a kaját kapjuk?:)
"A multik hazaviszik a profitjukat, otthon adóznak," Ez így nem igaz, a kormány is erősen segíti a multikat abban hogy minimalizálják az itteni adóikat, főleg azért hogy tudják mutogatni a pár százalékos gdp növekedést mint gazdasági siker. Ez sajnos csak külföldi cégeknek jár, a magyar milliárdosokat pedig pártállástól függően vagy kicsinálják, vagy zsebrevágják.
Én személy szerint csalódtam az eu-ban, egy olyan gittegyletnek aminek a közepén eltűrnek egy demokráciát leépítő, korrupt illiberális hányást annak nincs jövője.
A várt gazdasági fellendülés is elmaradt európa szerte, a felső 5%-on kívül senkinek sem kedvez a jelenlegi eu. Globális reformok nélkül, globális politika nélkül ez alapból halva született ötlet.
"ad 1 mi be is fizetünk nem keveset az EU-ba"
Viszont sokkal tobbet kapunk vissza.
"teljesen megnyitottuk a piacainkat, semmi sem védi a magyar termelőket, emiatt rengeteg munkahely szűnt meg. "
Valojaban a piacainkat mar a csatlakozas elott jo par evvel megnyitottuk, es valojaban sokkal tobb munkahely jott letre mint amennyi megszunt, mert egy csomo ceg van ami a nyugati piacra termel.
". A multik hazaviszik a profitjukat"
Termeszetesen, hiszen az az ovek. Bar a legtobb nagy nyugati ceg, aki nyugati piacra termel semmifele profitot nem visz haza, mert a Magyarorszagon kimutatott profitot globalisan termeli meg, nem Magyarorszagon. Ez nyilvan egybites vilagkeppel nem ertelmezheto...
"otthon adóznak"
Hulyeseg, a legalapvetobb ismereteid sincsennek meg.
"Senki ne higgye azt, hogy a nyugati országok szeretetből adnak pénzt "
Senki sem hiszi.
". Nem a tyúkketrec méretével meg az uborka görbülete típusú problémákkal kellene foglalkozniuk."
Nem is azzal foglalkoznak, aki ezt leirja, az csak populista hulyeseget akar hangoztatni, es nem torekszik az erdemi vitara.
"ad 1 mi be is fizetünk nem keveset az EU-ba"
Ja oké, akkor én adok neked 1 milliót te adsz nekem 1000 milliárdot és akkor mától rendben is vagyunk szerinted?
"otthon adóznak"
Mennyivel jobb nekünk a magyar Andy Vajna cégei amelyik Romániába adózik? Magyar közpénzből megveszi, közpénzből tartja fent de adózni már Romániába adózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!