Ha olyan indiai filozófiákban hisz valaki, ami szerint az egész élet illúzió, valójában semmi sem történt meg, azt lecsukhatják holokauszttagadásért?
Nem.
Egyébként a kettőnek az ég világon semmi köze egymáshoz.
Inkább ne olvas filozófiát,mert nem tudsz vele mit kezdeni.
(Egyébként konkrétan egy indiai filozófiai ág se tanít ilyet,nem tudom mit olvastál.)
Itt nem a holokauszt a lényeg, hanem a szólásszabadság.
Ugyanez a véleményem a kommunista bűnök tagadásáért való büntetésre. Szeretném, hogy mindenki abban hihessen, amiben szeretne.
# 4
A maya lényege nem az,mint a "mátrixi" filozófiának.
A maya tanítása azt mondja,hogy túl kell lépni az anyagban való gondolkodáson,mert az véges,a szellem viszont végtelen.
Az illúziót itt az jelenti,hogy az anyagok,a bennünket körülvevő dolgok könnyen megtéveszthetnek,"megbabonázhatnak" minket és elterelhetik a figyelmünket a fontos ,halhatatlan dolgoktól.
Egyébként a maya több dologból áll össze,de mint mondtam jobb ha te nem mélyedsz bele,mert nem tudsz vele mit kezdeni.
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!