Tényleg nem biztonságos magyarországon maradni?
25 éves korosztályból vagyok és kivétel nélkül mindenki azt mondja, hogy itt nem maradna. ÉN ENNEK ELLENÉRE még mindig itt vagyok és minden követ megmozgatok, hogy valahogy sikerüljön tisztességesen érvényesülnöm.
Azon is gondolkodtam, hogy veszek a zalai dombságban, vagy a balaton felvidéken (utóbbi kicsit drágább) 1-2 millióért egy kis házat és átállok az önellátásra. De úgy érzem minden erő ellenem van.
Legutóbb még közmunkára is megbüntettek egy utcai balhé miatt amit nem is én kezdtem, hanem ki akartak rabolni csak hazudtak a rendőrségen és hiába mondtam h konkrétan ott késsel fenyegettek engem is elítéltek garázdaság miatt mert védtem magam.
Ha nem megyek közmunkára le kell ülnöm. (40 nap) az egyébként tudja valaki, ebben az esetben (fogda) beleszámít az erkölcsibe? Mert már azon gondolkodom, hogy inkább leülöm azt a 4 hetet, mint hogy 2 éven át minden hétvégén söprögessek a romákkal.
Még beszélek majd holnap az illetékes munkafelügyelővel, de elképesztőnek tartom, hogy nem engedik kifizetni (még részletekben sem) Kb 150 ezer forint büntetésről lenne szó.
Egyébként tisztességes szakmám van, dolgozom. De a családommal nem tartom a kapcsolatot. Minden rokon elküldött, albérletben tengődöm, egyedül, a nők sem állnak velem szóba mert szerintük egy "lecsúszott" alak lettem. (25-ös korosztály vagyok, ahol a korombeli nők mesés nyugati gazdagságról álmodoznak nem zalai szőlős kertekről)
Mégis mit tegyek?
Külföldre nem akarok menni, mert SZERETEM ezt az országot, de a politikai beállítottság nem tetszik.
Ha elérem a részleges önellátást vajon tényleg békén hagynak? Vagy majd jönnek oda az ügynökök különböző kis rendeletekkel, hogy szereltessem le a napelemememet meg fessem narancssárgára a csirkeólam tetejét a nagy vezér tiszteletére, ha nem akkor közmunka?
De itt legalább lehet olcsón egy házam.
Mire számíthatok?
És ha elmennél witchernek? Biztos sok lény él a zalai erdőkben (ezért is hívják sötét zalának). A helyi jobbágyok biztos jó pénzt fizetnének azért hogy leöldd őket!
Viccet félretéve minden zalai ilyen életképtelen? Itt kint is ismerek kettőt, ők dettó ugyan-az amit te leírtál. 1000-1200 fontos fizetésből úgy élnek mint a hajléktalanok.
Azért annak csak van oka, ha minden rokon elküldött, ha senki sem akarja tartani veled a kapcsolatot. És ez biztosan nem az, hogy nem vagy gazdag.
Mit csináltál?
A gazdálkodás jó ötlet. Egyébként sok nő is van, akinek ez a vágya. Nyilván nem a műkörmös, póthajas csajok.
De ehhez azért érteni kell, nem szabad csak úgy belevágni.
Biztonságosnak biztonságos.
Ebben az országban többnyire nem a biztonsággal van baj, legalábbis egyelőre.
Ezt neked kell eldönteni. Ha Magyarországon szeretnél gazdálkodni, az is működhet jól. Villanyszerelőként szerintem Nyugat-Európában is tudnál boldogulni, de ha ilyen erősen kötődsz a hazádhoz, akkor hosszútávra nem ajánlott, neked jobb Magyarországon.
Mivel még fiatal, egyedülálló, vagyontalan, kötetlen vagy, szerintem a legjobb stratégia az lenne, ha kimennél külföldre dolgozni pár évet, gyűjtenél egy jelentős kezdőtőkét, ismereteket, aztán szabadabban, nagyobb lehetőségekkel tudod eldönteni hogyan tovább, hol, kivel, mivel akarsz foglalkozni az életben.
Gyere el velem Tenerifére. :D
Mit veszíthetsz?
Sokan csinálják úgy ahogy te szeretnéd nem lehetetlen.
De ők még "véletlenül" sem keverednek hasonló ügyekbe... nemtudom lehet igazad van és te vagy a nagy ártatlan. Hát próbáld meg, de kemény munka az ilyen, és ez minden országban kemény munka lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!