Hogy tetszik nektek ez a zene, mint Magyarország új himnusza?
"Szerintem nem szo orú. Istentől áldást kérni nem rossz dolog. Ha meg a telj3s verset nézzük, a történelmet írja le, jó és rossz részekkel."
Vár állott, most kõhalom,
Kedv és öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak vérébõl,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hõ szemébõl!
Ezek azért elég elkedvetlenítő sorok.
Érttünk Kunság mezejin
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlőveszszejin
Nektárt csepegtettél.
Zászlónk gyakran plántálád
Vad Török sánczára,
´S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.
Ez meg a dicső rész. Ez a történelmünk. Nem vagyunk Svájc, hogy szabadságról, semlegességről és gazdagságról szóljon a történelmünk, hiszen az utóbbi 500 évben ezek csak átmenetileg voltak meg.
Vagy nem bánom, cseréljék le, de akkor tüntessék el a rühes 48as, 56os, rendszerváltós, elsővilágháborús, másodikvilágháborús, és trianonos emlékműveket is, mert az is oehangoló ám, hogy ez mind megtalálható a városkánkban úgy, hogy 10ezren laknak ott, és egyikhez sem volt semmi köze:D a Himnusszal én szívesen tisztelgek a múlt előt, az legalább szép és tartalmas
Komolyan van aki szerint a rossz közhangulatért a Himnusz a felelős? :"D Évente maximum ötször hallod könyörgöm, de még lehet sokat is mondok :D Vagy csak én vagyok szörnyen műveletlen, de nem igazán értem ezt.
A zene meg amit a kérdező linkelt alternatív megoldásnak..háát inkább maradjon a jelenlegi :D
"Komolyan van aki szerint a rossz közhangulatért a Himnusz a felelős?"
Tekintve, hogy nemzetünk jelképe, igen sokat nyom a latban.
Nemzetünk jelképe egy ferde keresztű korona is, aztán ki nem szrja le, hogy ferde?:D
Najó, van kérdés itt GXKn ami ezzel foglalkozik...
De a közhangulatot szerintem inkább irányítja a bérek értéke, a politika stabilitása, a biztonság, az egészség, a lehetőségek, a jővőkép....
sokkal inkább ezek, mint egy vers...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!