Egyetértetek, hogy nagy hiba volt túl sok jogot adni a kisebbségeknek?
Ez csak egy amerikai példa, de hasonló volt már Magyarországon is.
A média annyira nem kapta fel, de volt példa "csicskáztatásra", amit kelet-európai színes kisebbségek követtek el.Elfogtak valakiket,jellemzően nem maguk közül valót és szolgának tartották.
A problémák abból adódnak, hogy a sötét színű kisebbségeknek túl sok joga van.
Sokkal jobb a szeparáció, Dél-Afrikában is sokkal jobb volt az apartheid.
Például én nem járatnám olyan helyre a gyerekemet soha, ahol sok "kelet-európai indián" van.
Mert bántják, fenyegetik....stb.Borzalmasak.
Személy szerint, ezért utálok mindenkit, aki az "egyenjogúságért" harcol, mert csak hátrányom van belőle.
Sőt, bizonyos bűncselekményre hajlamos kisebbségeket sokkal jobban kellene büntetni.
Mivel nagyon gyakoriak köztük a lopás.Emiatt jobban kellene őket büntetni, mint mondjuk egy románt vagy magyart.
Előbb értelmezd már a szó jelentését, hogy kisebbség, aztán szerintem gondold újra például ezt a mondatot.
"Sokkal jobb a szeparáció, Dél-Afrikában is sokkal jobb volt az apartheid. "
Mondjuk úgy, ahogy a kérdező szeretné:
Szerintetek is alsóbbrendűek a cigányok meg a feketék?
Mert neki nem mondjuk a bunyevác kisebbség jogaival van baja, hanem konkrétan ő ilyen white power-es rasszista, csak ugye, így nehezebb törölni a kérdését.
Mondjuk haladunk, eljön a polkorrekt fajgyűlölet kora is. :-D
Szerintem egyenlő jogokat kell biztosítani, nem kellene kivételezni egyik etnikummal sem. Akár feketék, akár fehérek, akár indoidok, akár sárgák követnek el bűncselekményt, támadást, mindenkit szigorúan büntetni kellene.
A negatív és pozitív diszkrimináció, kivételezés is egyaránt káros lehet társadalmilag, a széslőjobboldali, szélsőbaloldali, szélsőliberális politika is csak növelheti a konfliktusokat, igazságtalanul juttathat előnyökhöz arra érdemteleneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!