Mennyire hatásosak a "Magyarország jobban teljesít" és hasonló kampányok?
Most épp a "Magyarország erősödik" szöveg megy.
Ettől most az egyszerű csóró paraszt majd jobban érzi magát?
Eddig azt hitte, szar az élete, alig tud megélni, erre meglátja a plakátot és ezzel hirtelen minden szebb lesz.
Vagy mit várnak az ilyenektől?
"ha pozitiv az üzenet, az meg kamu"
Hibás következtetés. Nem azért kamu, mert pozitív, hanem a tartalma és hangvétele miatt.
Meg amúgy az adófizetők pénzét propagandára költeni nem szép dolog (nem csak nekik).
"Azért negatív üzenetek is voltak bőven, például a gyurcsányozós meg a bevándorlózós kampányok."
Ezeknek az üzeneteknek az előjele értelmezés kérdése - Te negatívnak látod őket, én nem látom őket annak. Nem tisztán pozitívak persze, de szükségesek ahhoz, hogy kimondásra kerüljön, hogy ki áll az érdekeinkkel szemben.
"az adófizetők pénzét propagandára költeni nem szép dolog"
Ugye nem gondolod, hogy puszta szépelgésből át lesz engedve a terep a hitványaknak?
"Nem azért kamu, mert pozitív, hanem a tartalma és hangvétele miatt."
Nem azért kamu mert pozitív, hanem a hangvétele miatt? ezt hogyan?
Ha a tartalma kamu, akkor meg tessék ideverni az adatokat, miért is nem igaz, hogy magyarország erősödik
Jó hát mivel szerinted ellenzék = ellenség, és az üzenet akkor pozitív, ha a Fidesz mondja, nehéz lesz értelmesen beszélgetni.
Magyarországon az elszegényedés egyre nagyobb mértéket ölt, miközben a Mészáros Lőrinc-félék gazdagodnak. Ez erősödés?
"Magyarországon az elszegényedés egyre nagyobb mértéket ölt, miközben a Mészáros Lőrinc-félék gazdagodnak. Ez erősödés?"
Egyrészt amire utaltál, nem én irtam, másrészt pedig, az én értelmezésem szerint a "magyarország erősödik" az ország adósságára, gazdasági helyzetére vonatkozó állítás. Esetleg a nemzetközi megbecsülésre is érthetjük. Az meg amit te irsz konkrétan demagóg ökörség, az index-444 stb tengely tolja az iylesmit. Mindíg lesznek akik meggazdagszanak, és mindíg lesznek oylanok is, akik lecsúsznak. Ha a mászáros nem lenne, kipécéztek volna másokat a balos ujságírók, és tolták volna, hogy nicsak, mennyi állami megrendelést kapott. Szóval ez érdektelen, mert a korábbi kormányok idején is igy volt, sőt, nyugodtan kijelenthetjuk, hogy ez mindenhol igy megy.
"mivel szerinted ellenzék = ellenség, és az üzenet akkor pozitív, ha a Fidesz mondja"
Kiforgattad!
Szerintem ellenzék nem= ellenség. Ellenzékről ÉS ellenségről írtam, illetve röviden ellenzék/ellenség-ről, hol a / jelentése legfeljebb VAGY lehet, de semmi esetre sem egyenlő.
És nem írtam olyat, hogy "az üzenet akkor pozitív, ha a Fidesz mondja".
Így tényleg nem tudunk egymással szót érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!