Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak az amerikai...

A magyaroknak az amerikai típusú gazdaság felel meg?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..

Erről a kérdésről jutott az eszembe. A magyaroknak nem a Skandináv rendszer felel meg, miszerint sok minden állami ( pl: iskolák ), de hogy fenntartsák ezeket magas adókat szednek. Sokkal inkább az amerikai típus felel meg, miszerint alacsonyak az adók, de boldoguljon mindenki úgy ahogy akar, fizessen amiért akar.

Szerintetek?

2016. dec. 25. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Nem. A magyaroknak az a gazdaság felel meg, hogy magas adókat szednek, de boldoguljon mindenki úgy ahogy akar, fizessen amiért akar, mert nem lát belőle semmit.

Az elmúlt pár kormány alatt szerintem ezt kezelhetjük tényként.

2016. dec. 25. 12:34
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Ez emberek többsége inkább a kettő ötvözetét akarja.

Azaz baromi alacsonyak az adók, de az állam biztosít mindent.

2016. dec. 25. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

Nem.

A magyarok amerikai szintű életszínvonalat, fizetéseket akadnak, de egyben gondoskodó államot, meg egy Kádárt, aki menedzseli az életüket.

2016. dec. 25. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:

3#

igen ez probléma. De már aktivizálódik kellő tempóban a társadalom ahhoz hogy ne a gondoskodást akarja. Abban igazuk van viszont hogy az se megoldás amit ma csinálnak. Hogy teljesen magukra hagyják az embereket, vagy a szegényeket. A jóléti kiadások megszüntetése se jó semmire, mert a gondoksodó állam közt meg a között fényévnyi különbség van. Ezért most nem hogy csökkent volna erősödött a nosztalgia Kádár iránt. Így ez nem tisztességes megjegyzés egészen.. :-)

Csak vélemény

2016. dec. 25. 12:54
 5/11 anonim ***** válasza:

kérdező:

Még nem hasonlítunk eléggé társadalmilag se de gazdaságilag se az Egyesült Államokra se az Unióra, se a nyugati típusú jogállamokra. Mostmár az a baj hogy nem is akarunk... Nem sorolom, gyűlölet kampány, Putin elvtárs barátsága...bár most lett Putin kettő a lehető legnyugatibb kiadásban, de más lapra tartozik... :-)

Ez akkor működne ha közvetlenebb képviseleti demokrácia lenne, és azt képviselnék a politikusok ami a népakarat, de közben az ország érdekével ötvözni okosan. Ebbe semmi bonyolult nem lenne konszenzus, megegyezések kérdése lenne az egész. a Skandináv amúgy nem ilyen az a probléma. Állami de ott van is miért, nekünk nincs, azért nem megy, és tegyük hozzá nem is jó. Az amerikai típusú úgy menne ahogy mondtam. Az tanul aki tehetséges, az dolgozik aki tud akar és szüksége is van rá, mert mondanom se kell, minden összefügg a gazdasággal az adózás is ugye. Mert ha valami ilyen alapú lenne esetleg lenne teljesítés úgy hogy a versenyszféra erősödne, és adóhordók nélkül működne a közszféra. Szóval nem olyan könnyű a helyzet.

2016. dec. 25. 13:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Én úgy vélem, hogy a magyaroknak nem a magas adókkal van gondja, hanem azzl, hogy egy rakás szart kapunk érte.

Azért a képet lehet árnyalni.

Egy kis ország esetén az állam funkcióinak biztosítása drágább, mint egy nagyobb lakosságú országban... mivel egy minden funkcióhoz kell egy alap infrastruktúra, aztán erre lehet tovább építkezni. Így pl. egy fele akkora hadsereget fenntartani nem feleannyi pénzbe kerül... ez áll az egészsségügyre, rendőrségre, a teljes bürokráciára.

A magyar ipar és az önellátás fogalma között semmilyen logikai kapcsolat nem merülhet fel... így mindent külföldről kell venni.

Az amerikaiaknak ott egy fél földrész mindenféle ásványkinccsel, a skandik meg tenger alatti olaj és földgáz mezőkön ülnek, nekünk meg Trianon után nem sok forrásunk maradt.

Ezen a három dolgon semmilyen kormány és semmilyen rendszer nem tudna érdemben változtatni.

Amin lehetne változtatni, az a korrupció, a pénzek értelmetlen dolgokra való elszórása, a kulturális öntudatlanság, meg a hasonló dolgok.

2016. dec. 25. 13:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy vélem, hogy a magyaroknak nem a magas adókkal van gondja, hanem azzl, hogy egy rakás szart kapunk érte."

Ez remek összefoglalás.

Az én elméletem az, hogy a mindenkori MO-i kormányzat alapvetően ellenségként kezeli az állampolgárokat. Kordában tartandó, ám szabadon kifosztható ellenségként. Amíg ez nem változik meg a "szolgáltató állam" felé, addig az állampolgár is az őt kifosztó ellenséget látja az államban.

Én leszarnám az elvonásokat, ha pl. kórházba kerülés esetén nem azon kéne fosnom, hogy milyen, ott beszerzett fertőzésbe fogok beledögleni, ha a rendőrség nem a kormány kézivezérelt napi politikai kur vája lenne, ha a nyugdíjrendszer stabil és számítható lenne, stb. de leginkább az adóforintok elherdálása a dühítő.

Számtalanszor bedobtak már itt hasonló kérdéseket, hogy inkább öngondoskodásra kéne helyezni a szociális rendszereket, csakhogy amíg itt milliók élnek hónapról-hónapra vergődve, ez a társadalom jó részének végleges lecsúszásához vezetne. Talán nem tévedek nagyot, ha azt sejtem, hogy a tisztán öngondoskodás hívei (ismertetőjelük: - nehogy már másét fizessem!) jól kereső, egészséges fiatalok?

2016. dec. 25. 13:48
 8/11 MolotovPunk ***** válasza:
100%

A magyarok amerikai szintű életszínvonalat,fizetéseket akarnak,de egyben gondoskodó államot,meg egy Kádárt,aki menedzseli az életüket.

Én is pont ezt tapasztalom.

2016. dec. 25. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kétlem. A magyarok, hozzászoktak a "gondoskodó" államhoz. Persze, elvárnák, hogy nyugati jólét legyen, de azt nehezen viselik, ha az állam kihátrál, akár csak néhány területről.
2016. dec. 25. 16:50
 10/11 anonim ***** válasza:

A magyarokról mindent elmond,hogy adókedvezménnyel lehet megvenni a szavazataikat,lásd családi adókedvezmény.

Aztán meg panaszkodnak,hogy "de rossz az oktatás,meg az egészségügy",de adózni egyik sem akar.

2016. dec. 25. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!