Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem hoznak létre lazactenyészeteket?

Figyelt kérdés

[link]

A kormány szerint, több halat kellene ennie a népnek.Ez igaz, ugyanis nagyon egészséges.A lazac különösen.

Viszont jelenleg "burzsujkajának" számít Magyarországon, mert drága.Én nagyon szeretem a lazacot, de nem ehetek gyakran, mert drága.

Nem keresek rosszul, de akkor is sokallom a 6000 ft/kilós árat.

Szerintem, pár ügyes vállalkozónak rá kellene repülnie.Lehetne felhasználni EU-s pályázatokat is lazacfarmok létrehozására.

Lenne magyar lazac kedvező áron.

2016. dec. 21. 18:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Ebben az országban minden drága, ezért esznek sokan puritán, nagyon átlagos kaját. Krumplis tészta, leves stb.

Minden hal drága, még a fagyasztott törzsek is ezért nem is veszünk itthon.

Arról nem beszélve hogy a szar disznóhús árát amitől csak megbetegedni lehet, azt csökkentik

Szerintem azért nem foglalkoznak komolyabb halakkal itthon megélhetési szinten mert egyrészt ez a vállalkozás is tud veszteséges lenni, akinek meg már van rálátása megpróbálkozik vele nyugaton vagy olyan helyen ahol van pénzük az embereknek kifizetni.

A moslék kormány is csak szorgalmazza hogy fogyjon több hal, de az árát nem nézik, aki meg 150ezret oszt be havonta egymagára meg autóra, annak marad az egyszerű kaja és jut legalább másra is.

25F

2016. dec. 21. 19:25
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

ma 19:12

Nem vagyok divathorgász.

Szeretek horgászni, viszont enni utálom a halat. Ennyi az egész. Nem szeretheti mindenki. Én sem erőltetem senkire a finom, sárga avas szalonnát.

2016. dec. 21. 20:04
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
A zöldség is egésséges még is alig esznek sokan zőldséget. A hal ugyan ez a kategoria.
2016. dec. 21. 20:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A lazac tenyésztés nem olcsó mulatság, friss, oxigéndús és alacsony hőmérsékletű víz kell neki. Egyébként is a mikro- és kisvállalkozásokra annyi adót vetnek ki, hogy meghalnak (a lazacok is).
2016. dec. 21. 20:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Külföldi piacra lehet hogy lenne értelme, de azt tudni kell, hogy a hal itthon nem azért nem népszerű, mert drága. A lazac drága, de vannak olcsóbb halak is, amelyek nem vagy nem jelentősen drágábbak a sertés, csirke, pulyka vagy marhahúsnál. Itthon egyszerűen ezek a húsok sokkal népszerűbbek a halnál. Ha nagyobb igény lenne a halra, akkor több forgalmazó versengene a piacért, némileg olcsóbb is lenne. A halkedvelő országokban olcsóbb is egyébként.

Én amúgy kimondottan szeretem a halat, az átlahnál biztosan többet is eszek belőle, ellenben a szalonnát, hurkát, kolbászt, zsíros húsételeket nem kedvelem.

2016. dec. 21. 21:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15:

Soha nem horgásztam és nem is fogok soha, mert nem érdekel, de álszentnek érzem azt a szöveget, amit előadsz. Egy hal idegrendszere sokkal fejletlenebb egy emberénél, de egy kutyájénál is, érzi a fájdalmat, de nincsen olyan szintű tudata, hogy érzelmi szinten is felfogja.

2016. dec. 21. 21:09
 17/19 anonim ***** válasza:
46%
Minek lazactenyészeteket létrehozni? Így is van elég hal Magyarországon. Ponty, keszeg, busa, harcsa, a Balatonnál a hekk, mind elérhető áron kapható. Ennyi bőven elég.
2016. dec. 21. 22:24
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Mi elég sok halat eszünk, mert nagyon szeretjük. Hetente egyszer biztos hogy főzünk vagy sütünk valami halas kaját, van hogy kétszer is egy héten.

Persze mindig azt vesszük, ami éppen akciós valahol. De valahol mindig van valami akció, úgyhogy azt sem mondanám, hogy annyira luxus lenne a hal. Mostanában legtöbbször az afrikai harcsa, amit gazdaságosan be lehet szerezni, de az elmúlt években sokszor volt pisztráng is olcsón.

2016. dec. 22. 00:05
 19/19 anonim ***** válasza:
76%

"a Balatonnál a hekk"

Igen, a hekk, ami tengeri hal, a legtöbbet Dél-Amerikából importáljuk.

Egész Európa azon röhög, hogy a Balaton partján a halsütödékben tengerik halat árulnak, miközben a balatoni süllő/fogas az a hal, ami nemzetközileg híressé tette a magyar konyha halételeit.

De van rá egy húszasom, hogy sokan nem ennék meg a hekket, ha látnák, hogy milyen ronda :)

[link]

2016. dec. 22. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!