Szerintetek része a magyar identitásnak a nyugatellenesség?
Háát, nézőpont kérdése.
Mondhatni, hogy igen, de akkor bele kell számolni a magyarság identitásának befolyásoló tényezőit, így például a szocializmust. Akkor ugye az emberek hallgatták az orosz propagandát, az oroszok jók, nyugat mocskos imperialista blöblöblö... és az emberek (átlagban) nem szerették az oroszokat, mert zárva volt a határ, vágytak nyugat felé (mint mindenki Tolkiennál:D)
aztán megnyílt a világ, irány nyugat, ami a nyakunkba zúdult minden jóval és minden rosszal. Kicsit naív is volt az ember nyugattal szemben.. a 90es években sok átverés vagy naivitásból eredő valami volt, ami annak tudható be, hogy a nyugati emberek biztos mind okosakügyesek jobban tudják, merthátmi lemaradtunk a szocializmus miatt... Osztán azok se feltétlen jobbak, csak gazdagabbak meg más rendszerben élnek
Most kezd kialakulni az a nézet, hogy nekünk csak dirigál a nyugat, bezzeg az oroszok.... mint 50 éve, csak fordítva:D
Én inkább azt mondanám, a hatalommal szembeni szkepticizmus, elégedetlenség a jellemző, egy nagy adag pesszimizmussal megbolondítva.
Ha megnézed, belföldön is ez van, mindig az aktuális hatalmat szidjuk, bezzeg a valamelyik ellenzék... 10 éve MSZP-Fidesz, most Fidesz-Jobbik...
Szóval önmagában nem, nem a nyugatellenesség van, inkább hatalomellenesség.
Hát én úgy vettem észre,hogy a fiataloknak nagyon vonzó a nyugat által kínált jólét.
De sok középkorú is lelép az országból.
Az idősek meg max azért nem nyugatbarátok,mert nekik már úgy is mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!