Nem igazán vagyok vallásos, ezzel együtt nem értem, mi ebben a "szégyenteljes"?
Igaza van a DK-nak!
Ne a Fidesz neveljen már "Jó keresztényeket" a gyerekekből, mert ez olyan, mint a Hitler Jugend, hogy Hitler Náci katonákat nevelt a gyarekekből!
Kereszténység nevelése nem a kormány hatásköre volna igazságszerint, hanem az EGYHÁZÉ!!!
Nehogy már mindent a kormány csináljon mindenki helyett!
Ja, amit meg hozzáfűznék, az az, hogy a DK nem a kereszténység ellen van, nem erről van szó!
A DK-nak semmi baja a kereszténységgel, csak azzal van a baj, hogy a Fidesz akar mindenkiből "jó keresztényt" nevelni!
Miféle keresztények ezek?
"Jó" keresztények,akik a pápát szidják,tök nevetséges.
Merkel is kereszténydemokrata,érdekes ez a kereszténység mindenki úgy értelmezi,ahogy akarja:D
Náluk ez inkább keresztényfasizmus.
Azt nem értem,hogy egy ateista országban minek ezzel kampányolnak.
Ezzel szerintem csak nevetségessé válnak.
Mindenki otthon azt hisz a 4 fal között,amit akar.
Másokra meg ne kényszerítsék rá az ő sajátos kereszténységüket.
Nem arra mondta a DK, hogy szégyenteljes, ha valaki keresztény. Hanem Lázár felszólalására. És Lázár nem azt mondta, hogy "keresztény vagyok". Hanem hogy "A legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle." és "ehhez a nevelési elvhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, és ennek rendeli alá a magyar oktatáspolitika megszervezését."
Vagyis Lázár bevallotta, hogy alkotmányellenes módon próbálják átalakítani a magyar oktatást. A magyar alkotmány, minden más modern ország alkotmányával együtt, előírja az egyház és az állam szigorú szétválasztását. Egy állami tisztségviselő maximum személyes véleményéről beszélhet a vallásokkal kapcsolatban. Olyasmit nem mondhat, hogy egy vallás alá akarja rendelni a politikáját. Csak gondolj bele, hogy ha egy muszlim tisztségviselő mondaná, hogy az iszlám alá kell rendelni az oktatáspolitikánkat. Egy percen belül meglincselik.
Még így a végén annyit tennék hozzá, hogy ha már a DK sározásához is hazudni kell, akkor nagyon nagy bajok vannak fideszföldén.
A Fidesz a vallásból akar politikai tőkét kovácsolni...
A DK azokból, akiknek ez nem tetszik akar szavazókra szert tenni.
Ennyi. Volt már ilyen, van is folyamatosan. Csak most Lázár ki is mondta.
Világosan elmondta. Mert a kormány és a kereszténység, az olaj és víz, és hogy amit idén IS meg amúgy is műveltek, ne ossza nekünk az észt arról hogy az keresztény volt..
Ennyi. Most a DK-nak van igaza.
Én már azt is leszögeztem máshol hogy egy kereszténydemokrata, vagy konzervatív pártra mint az MDF volt ha lenne, akkor esküszöm most balra szavazok, de akkor arra szavazok. De ha a Semjén kereszténydemokrata akkor én se keresztény se demokrata nem vagyok vagy fordítva pont hogy ő nem az. Mert az MDF az volt . Ez nem az. Ennyi.
És egyébként igen, Merkel az kereszténydemokrata, neki ki se nyalhatják az ilyen nyúlgerincűek a magyar kormányban..
1. A vallás magánügy, nem közügy, mindennek ellenére állami ideológiává vált.
2. Az ideológiai köznevelésnek tervezik alárendelni a közoktatást.
Mi nem szégyenteljes ebben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!