A Kádár rendszerben voltak éjjel nappali boltok?
Hát én nem emlékszem rá, hogy lettek volna, pedig intenzív éjszakai életet éltem. Talán nagyobb pályaudvarokon, ahol éjszaka is volt vonatforgalom, ott el tudom képzelni.
Arra viszont határozottan emlékszem, hogy hajnalban, még nyitás előtt a kenyeres és a tejes simán kipakolta az árut az utcára a bezárt boltok elé. A hajnalig mulatozó fiatalság néha-néha el-elvitt egy-egy kiflit, ha éhes volt, de jelentősebb kár soha sem volt belőle.
1988-89-ben nálunk volt egy kis maszek éjjel-nappali (Lehel tér környéke).
Úgy emlékszem, hogy ekkoriban a Bartók Béla úton is volt már egy, meg talán a Rákóczi úton.
"Corvin Áruház
A jelenleg hullámlemezekkel burkolt épület ad otthont Budapest, ha nem is legrégebbi de mindenképp a legelsők között felépített áruházának, a Corvin áruháznak. Az egykor a tér hangulatához csodálatosan illeszkedő, 1926-ban megnyitott épület volt a város leglátogatottabb ilyen létesítménye. Áruház tekintetében a tér egy másik pontja is jelentős, ugyanis itt, az EMKE-vel szemben volt Budapest első éjjel-nappali üzlete."
# 5
Ami a Kádár-rendszerben már nem volt éjjel-nappali, sőt, még ma sem az.
'Minek lettek volna? Semmi szükség nem volt rájuk.'
Ha visszanézed a válaszokat, látod az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!