Akik annyira utálják Orbánt, elmondanák miért?
Mert lop, csal, hazudik és nyomorba dönt.
Ezért.
"Most jöhetnek a kommentek hogy azért vett részt disznóvágáson mert muszlim ellenes"
Miért jönnének? Ezzel semmi probléma.
A probléma az, hogy minket tesz tönkre.
"minket tesz tönkre"
Persze, hogy minket...
Vannak eléggé elmaradott települések, mély szegénység, ahova egyáltalán nem ért el Viktorka keze
Mert egy rakás....
"Mi az az amit más párt jobba csinált ?"
Na, ezzel a hozzáállással kellene végérvényesen leszámolni, eltemetni, eltüntetni, ledobni rá egy atomot, írmagját kiirtani. Nem az a lényeg, hogy MÁST mit csinál, hanem hogy ŐK mit csinálnak. Attól, mert a másik sz"r, semmivel sem lesznek jobban. Az a brutális, hogy normális embernek ezt 6 évesen elmagyarázzák, de a magyar társadalom brutális infantilizmusban szenved.
Én még nem szavazhattam 2010-ben, de akkor még bizakodtam hogy jó irányba fogja vinni a dolgokat. Sok dologgal egyetértettem vele, alapból inkább jobboldali vagyok, és tetszettek az elképzelései.
Utána jöttek a gondok. Megválasztásuk után konkrétan szembementek a saját programjukkal pl földügyben, oktatáspolitikában, folyamatosan leépítették az állami fékek és ellensúlyok rendszerét(emiatt hasonlítanak minket balkáni országokhoz, pl Törökországhoz), korrupciót nem feltárták hanem magasabb szintre emelték.
A 2/3-os többséget kihasználva lezártak minden társadalmi kommunikációt és teljesen kizárták az ellenzéket a törvényhozásból akik több mint 2 millió embert képviseltek elvileg. Betették a saját embereiket mindenhová, és itt nem csak a semmihez nem értő ismerősökről van szó, hanem olyan fontos pozíciókról is mint pl a legfőbb ügyészség, aminek a segítségével MINDEN korrupciós VÁDAT elsikálhatnak, ami meg is történt egy tucatszor.
( https://www.youtube.com/watch?v=BXQMV-YLbvw )
Emellett az egyik legmegosztóbb politikus rendszerváltás óta, az országot oszd meg és uralkodj elv alapján tartja kordában. Fidesznek jelenleg olyan zombihadserege van a seggük alatt akiket nem lehet érvekkel meggyőzni, nekik rezsicsökkentés kell, vagy éppen valami nagy ellenfél, mint pl a multik, imf, vagy a migráncsok. Az hogy ezt a hadsereget fenntartsák minden pénzt megér, a közmédiából rendszerváltás óta nem látott propaganda gépezetet csináltak, vagy ott egész országot átszövő milliárdos plakát kampány, saját, adóforintokkal kitömött jobboldali média, ami őket nem kérdőjelezi meg, még azt is elérték hogy narancssárgával rá legyen írva minden csekkre hogy a kormánynak hála milyen sok pénzt takarítottak meg. Valamiért arról elfelejtik tájékoztatni az embereket hogy az olaj világpiaci ára bezuhant, amit folyamatos adóemeléssel korrigáltak, vagy arról hogy a gáz világpiaci ára is csökken, de a rezsicsökkentés nem követi ezt a tendenciát. Bár ezek már bonyolult dolgok egy átlagos választónak, nem kell ezekről tudniuk.
Szerintem ez az ami a legnagyobb nyomot fogja hagyni a magyar társadalomban, még a sok bezombított fideszesben is olyan agresszió van ahhoz képest hogy lassan egy évtizede uralkodnak ami nem normális.
Van egy hosszú, de nagyon jó cikk arról hogy miért működhetett volna az amit orbán tervezett:
De ebből is az látszik sajnos hogy amin ő nyerészkedni tudott azt megvalósította, amivel a társadalmat előrébb vihette volna ( pl oktatási reformok ) az elmaradt. Még támogatnám is az "illiberális" államformát, de ez amit csinálnak jobban hasonlít a volt kádár-kommunista időkre mint arra amit ázsiában csináltak.
Plusz az a gőg, amit képviselnek az szerintem sok embert bírt rá az ország elhagyására. Amikor a milliárdos korrupciós ügyeket elaprózzák, majd kiáll kósa, és kijelenti hogy a MKKP ellen plakátjaival nincs baj, csak átlátható legyen a pénzek forrása... LOL. Többen kedvelik az oldalukat mint a fidesz oldalát, több ezer ember adományozott nekik, erre ez a f*s ember még ellenük uszít a tipikus sorosbérenc dumával szaros 30 millió miatt, és ezt eszi a sok fideszes. Kötve hiszem hogy Hollandiában, Svájcban, Csehországban, de akár még Szlovákiában is ennyire hülye lenne az átlag választó polgár hogy ezt a fajta viselkedést tolerálnák. De itthon erre kifejezetten igény van, ez maradt ránk a házmester korszakból.
Ez sem normális dolog Európában. Lehet itt siránkozni hogy külföldi pénz, de ezek a szervezetek pont hogy a társadalmat szolgálják, még ha pár embernek ez nem is tetszik. Olyan lesz ez az ország mint Oroszország, a civil szervezeteket egy szaros kávé miatt bebörtönözik, de az állami pénzek körül mindig minden rendben. Putyin is és orbán is ugyan olyan tipikus posztkomcsi politikus akik nem fogják előre vinni az országot egy méterrel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!