Aki ma Magyarországon az oroszokkal van, mit szólna hozzá, ha Putyin átkereszteltetné Volgográdot Sztálingrádra?
Putyint én diktátornak tartom.
Sztálinnal viszont nincs bajom. Sőt, tisztelem őt!
'Mivel 56 nyilas fasiszta puccs volt...'
Ezt szándékosan írtad így, vagy csak hülyéskedésből? :D
Sztálingrád egyben a reményvesztett helyzetben való kitartást, az elsöprő támadás visszaverését is jelenti, nem csak Sztálin bűneit.
És jó kérdés, vajon vissza tudták volna verni a németeket az oroszok ha nem egy kemény diktatúra alatt nyögnek hanem egy elpuhult nyugati szerű civilizációban???
Valamiért én is ezt látom abban a városban. Minden tiszteletem a német seregé, kiváló harcosok voltak.
De ami Sztálingrádban történt, le a kalappal a vörös katonák előtt. Hihetetlen katonai teljesítményt nyújtottak, a kitartás, és az összetartás mintapéldájával. És ez a város Sztálingrád. Mindegy, hogy hívják most.
nekem az a helyzet jut az eszembe, mikor lő a tank s a tábornok megkérdezi:
- hány tankunk maradt?
s a válasz:
- ez az egy. a lánctalpát ellőtték. gyalog hordjuk neki a lőszert. folyamatosan tüzel. itt nem jön be senki...
volt pillanat mikor kb. itt tartottak az oroszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!