Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Munkanélküli ismerőseid hány...

Munkanélküli ismerőseid hány százaléka munkakerülő is?

Figyelt kérdés
2016. nov. 1. 15:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
egy se , később talán azok lettek, miután nem talált munkát az ismerősöm kicsit elzüllött. tud viselkedni, meg tiszta, meg minden. Csak a tinta....
2016. nov. 1. 15:57
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Akiket én ismerek ""anyákat"" mind munkakerülő.
2016. nov. 1. 16:04
 3/13 anonim ***** válasza:
hát talán 2-3%-ot mondanék. Inkább az a probléma hogy a munkanélküli ismerőseim legtöbbje alul iskolázott, bármit elvállalnának, de pár hónapnál tovább nem alkalmazzák őket, mert jön más, akikre kedvezményeket lehet igénybe venni.
2016. nov. 1. 16:06
 4/13 anonim ***** válasza:
29%
Egyik sem. Attól hogy nem hajlandó székletért-vizeletért elmenni rabszolga munkára, ha már egyszer tanult (és tényleg tanult), közmunkára meg pláne nem, attól még nem munkakerülő. Önbecsülésnek hívják, bár tudom sok embernek ismeretlen ez a fogalom.
2016. nov. 1. 16:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Én inkább dolgozó emberek között ismerek rengeteg ilyet.
2016. nov. 1. 16:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Konkrétan nincs közeli ismerősöm ilyen. De pl említhetném a faluban a közmunkásokat akik szinte mindíg ugyanazok. Vonjuk le belőlük az alkeszokat és egyéb munkára képteleneket fizikai vagy szellemi fogyatékosokat. Ez kb 20% . Vonjuk le még 10% ukat aki a közmunkát még ki tudja egészíteni maszekkal és így összejön annyi hogy a jövedelme annyi mintha elmenne dolgozni valahova. Vonjunk le még 10%-ot aki még nem nyugdíjas de a kora miatt sehova nem veszik fel. Levonhatunk még 10 %-ot akinek kisebb gyereke van nem tudja hova tenni máshova nem tud emiatt elhelyezkedni. Marad ugye a %0 % akinek esze ágában nincs elmenni dolgozni mert állandóan közmunkán van. Na én őket tartom munkakerülőnek. Ezek képzetség nélkül az 50 ezer helyett 110-150 ezret kereshetnének ha elmennének dolgozni. Mielőtt közfelháborodás törne itt ki a saját falumról beszélek mert felénk annyi a munka hogy csak az nem dolgozik aki nem akar. Nyilván az álltalam leírtak nem jellemzőek pl a keleti régióra ahol nyilván nincs ennyi munka. Felénk van ha ma elveszteném az állásom holnap mehetnék máshova.
2016. nov. 1. 16:53
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
ma 16:40 Önbecsülésből nem lehet megélni. Ha több a diplomás ember mint a diplomásnak való állás akkor az már felmentés a számukra hogy nem is kell dolgozniuk?
2016. nov. 1. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:

"Önbecsülésből nem lehet megélni. Ha több a diplomás ember mint a diplomásnak való állás akkor az már felmentés a számukra hogy nem is kell dolgozniuk?"

Számodra ismeretlenek azok a fogalmak, hogy önbecsülés, presztízs?

Egy diplomásnak legyen önbecsülése.

Egy gyári összeszerelő munkát akkor sem vállalnék el, hogy kétszer annyit fizetnének, mint amennyit most.Egyszerűen, nem.

Embertelennek,idegölőnek tartom az ilyen munkákat, ha rajtam múlna be is tiltanám és csak gépek végezhetnének ilyet.

Valaki elkezd dolgozni ilyen helyen, pár éven belül idegileg tönkremegy vagy alkoholista lesz belőle.

Több ilyennek is találkoztam már.

Emiatt, a legtöbben a próbaidő végét sem várják meg.Ugródeszkának jó, másra nem.

2016. nov. 1. 17:50
 9/13 anonim ***** válasza:
8as, akkor gondolom a gyest meg a családit se kéred, hiszen az segély, nem igaz?
2016. nov. 1. 17:51
 10/13 anonim ***** válasza:

Ja, ha meg kevés a diplomás állás, mert tényleg kevés, az a kormány hibája.

Miért olyan jogi,gazdasági környezetet teremtenek, hogy csak az összeszerelőgyárak jönnek ide és a normálisak meg nem?

A jövő a képzett munkaerőé.

Képzett diplomásoké, szakmunkás mesterembereké és nem az összeszerelő munkáé.

2016. nov. 1. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!