Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tud a mai magyar...

Miért nem tud a mai magyar állampolgár mit kezdeni 1956-al?

Figyelt kérdés

Ezért:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__818..

Mint a válaszokból látjátok az 56-osok annyiféle rendszert akartak a felkelésük után létrehozni ahányan voltak és ezért nem tud a mai magyar állampolgár mit kezdeni velük!

Én egyébként a második válaszoló harmadik variációját tartom magamra nézve elfogadhatónak ugyanis kommunista vagyok. De belátom hogy a felkelők több féle rendszert akartak létrehozni mint a válaszolók írják is!

2016. okt. 29. 11:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Egyébként kérdező veled komoly gondok vannak.Olyan országot akarsz,mint Észak-kórea?

Vagy mint az ISIS?

Azt akarod,hogy 8 éves gyerekeket végezzenek ki az úton?

Hogy nyilvános kivégzések legyenek?(minden diktatúrára igaz volt eddig)

Komolyan olyan naiv vagy,hogy azt hiszed,hogy egy diktatúrában fognak azzal foglalkozni,hogy te hogy érzed magad?Az se érdekli majd őket,ha ott döglesz meg az úton 18 óra munka után,amíg ők azt tehetnek,amit akarnak következmények nélkül.Én inkább azt mondom,hogy ha ilyen rendszert akarsz menj inkább te É-kóreába vagy ahova akarsz,de a magyarokból ne akarj rabszolgát csinálni."

Agymosott...

Visszatérve a témához az általam belinkelt kérdés válaszai világítják meg jól a témát.

1. Többféle irányzat kezdett harcolni 1956-ban a fennálló rendszer ellen.

2. Mindenkinek szive-joga hogy MA melyik akkori irányzattal ért egyet.

3. Evidens hogy én akinek az apja meg az anyja(meg azok apja, anyja...stb.)mind-mind szegődött cselédek voltak a felszabadulásig(1945)nem örültem volna ha 56-ban a Horthy-világ jön vissza. Nekünk jó volt hogy 45-ben felszabadítottak a szovjetek! Apámék földet kaptak ahol saját maguknak dolgozhattak és...stb...stb.

A lényeg hogy 1956 azért ellentmondásos mert minden mai ember őse más-más okból kelt fel 56-ban. Már ha felkelt és nem a hatalom oldalán állt...

Ennyi a lényeg! Összefoglaltam érthetően és aki ezekután is Észak-Koreával jön az...hülye.

2016. okt. 29. 11:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Akinek az őse hungarista nyilasként harcolt(lásd:a belinkelt kérdés harmadik válasza)az még jó hogy MÁSHOGY néz 56-ra mint pl. én. Jók az általam belinkelt kérdésre adott válaszok mert kitünően megvilágítják hogy akik felkeltek más-más okból tették. Ezért ellentmondásos 56.
2016. okt. 29. 11:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Az is érdekes amit az általam belinkelt kérdésnél a második válaszoló elsőként említ miszerint voltak akik jugoszláv-féle szocializmust akartak. Az sem lett volna rossz mondjuk nekünk egykori szegődött cselédeknek. De a hármas változat(amit a válaszoló említ-királyság vagy erős jobboldal...magyarul Horthy)az nekünk rossz lett volna.
2016. okt. 29. 12:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

# 12/13 Időpont ma 11:48

Ezt hányszor kellett elmondanod magadnak, hogy te is elhidd? Csak mert értelmes embereknél ez nem fog működni, csak szólok...

2016. okt. 29. 12:05
 15/18 anonim ***** válasza:
92%

Én vagyok azagy mosott?

Kérdező,te akarsz diktatúrát,ráadásul még annak is örülsz,hogy 56-ban lemészároltak egy csomó magyart....

Egyébként csak szólok,hogy a jelenlegi történelem tudásod nem üti meg az érettségi középszintjét.

Egyáltalán hogy létezhet olyan ember,aki a gyakori kérdésekről szedi össze a tudását?Írhatnak itt neked 20 féle variációt,ha egyik se igaz....

2016. okt. 29. 12:28
 16/18 anonim ***** válasza:

'Nekünk jó volt hogy 45-ben felszabadítottak a szovjetek!'

Az lehet, hogy a famíliád felszabadultan érezte magát, mikor bejöttek a szovjetek, de felszabadulásnak nevezni erős túlzás. Már csak azért is, mert a szovjetek a rendszerükből kifolyólag soha nem ismerték az igazi felszabadulást.

Na de bővebben:

'Nyilván sokan felszabadításnak élték át a velük történteket, különösen ha az előző rendszer halálra szánta őket. Politikai értelemben viszont csak akkor beszélhetnénk felszabadításról, ha a szovjet hadseregnek a politikai szabadság helyreállítása lett volna a célja. Erről azonban szó sem volt. Márai Sándor találó megfogalmazása szerint az a hadsereg, amely a szabadsággal maga sem rendelkezik, másokat sem tud felszabadítani. A szovjet vezetés célja nem Európa felszabadítása, hanem saját nagyhatalmi politikai ambícióinak megvalósítása volt. Utóbbi távlatilag az elfoglalt területeken a kommunizmus bevezetését jelentette Magyarországot a szovjet csapatok csakugyan megszabadították a nyilas és náci uralomtól, de felszabadítani nem tudták. A felszabadulás csak akkor következett be, amikor 44 évvel később összedőlt az általuk hatalomra juttatott rendszer.'

Tényleg.com-ról másolva.

2016. okt. 29. 16:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem meg, akinek apja-anyja magyar nemes volt, nem volt felszabadulás a '45/6-os tombolás.

Te meg hülye vagy.

2016. okt. 29. 17:23
 18/18 anonim ***** válasza:
A nyilas pribékek nagy része a "felszabadulás" után ruhát cserélt és Elment ávósnak. Szüksége is volt az új rendszernek a kínzási módszerekben jártas lelketlen emberekre.
2016. nov. 12. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!