Ha nem akarunk menekültekre költeni, miért költünk menekültekre?
Tisztázzuk: a továbbiakban menekültekről fogok írni, nem migránsokról. Vagyis a gazdaságiak nem lesznek a téma tárgyai, csak a háborús menekültek.
Az általános vélekedés, hogy migráns ide ne jöjjön, az állam ne fizessen utánuk/rájuk egy fityinget sem. Ez eddig érthető.
Én úgy vagyok vele, hogy ha már figyelmet és energiát szentelünk egy emberre, akkor annak legyen haszna, járjon vele jól, hiszen munkánk volt benn. Csak azért energiát feccőlni bármibe, hogy a másiknak szarabb legyen.. semmi értelme (érted, dolgod van és még jobb sem lesz semmi)
Namost, az emberek nem akarnak a menekültekre költeni. De mégis ellenük rengeteg pénz ment el. Nem lett volna egyszerűbb és előremutatóbb, ha az ellenük elköltött pénzt esetleg rájuk költjük? A pénz ígyis-úgyis elment, csak utóbbi esetben legalább haszna volt, emberek jobban jöttek ki vele.
Értitek amire gondolok? Mintha odamennél egy koldushoz és széttépnél egy tízezrest a szeme láttára. Minek? Akkor inkább add oda neki, azzal is eggyel előrébb van az emberiség... nem?
"Nem lett volna egyszerűbb és előremutatóbb, ha az ellenük elköltött pénzt esetleg rájuk költjük? A pénz ígyis-úgyis elment, csak utóbbi esetben legalább haszna volt, emberek jobban jöttek ki vele."
Persze. Csak előbbi esetben a haveri kör jár vele, utóbbi esetben meg a rászorulók. Hát a rászorulókra mégse költhetünk a haverok helyett, micsoda feltevés!?
Amikor olyan kommenteket olvasok, mint a kettes hozzászólása, elgondolkodom, hogy valójában milyen ostoba emberekkel élünk egy közösségben, és milyen ostoba emberek döntenek részben az ország sorsáról.
A kérdés nem rossz, de ha Orbán úgy tett volna, ahogy írtad kérdezô, akkor nem tudja menekültellenes propagandát felhasználva félelmet kelteni az emberekben, amelynek köszönhetôen a migránsok elleni védelmezô megtestesítôjének illúzióját tudja kelteni az emberekben, ami politikai hasznot jelent neki. Magyarul: amíg a sok buta/félrevezetett ember fél a "migráncsokról", addig nyugodtan lophat tovább plusz még rá is szavaznak, mert a sok terrorista mind Magyarországon akar robbantani. Az eü, oktatás meg nyugodtan rothadozhat tovább, miközben a szegénység, korrupció virágozhat.
Nekem van egy még jobb ötletem.
Tartsuk meg azt a tízezrest, jó?
6os, igazából az az ötlet sem hasztalan. Ha az ember nem akar segíteni, attól még nem muszáj ártani. A határ lezárása ugyan nagy port kavart, de végső soron érthető, így az arra költött pénzt nem is számolom bele a pénzbe. De ahogy a határ le van zárva, az ember a földbe is dughatja a fejét, nem kell ártó kampányokat pénzelni.
Szóval ja, nem csinálni semmit még mindig jobb, mint ártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!