Miért nem szüntetik meg a családi pótlékot és adnak nagyobb adókedvezményt?
Mert adókedvezményből nem lehet kenyeret venni.
Aki GYES/GYEDen van, az nem dolgozik, tehát nincs adója amiből levonhatnád.
Értem én, hogy az i gyenélőktől akarod megvonni, de attól még a csóró, dedolgos embereket is sújtanád vele
"Miért nem tudja?"
Mert egy Gyes-ből és bérminimumból élő kétgyerekes családnak nincs annyi adófizetési kötelezettsége, amiből levonható lenne.
15:
Először is nem azok vállalnának gyereket, akik ketten együtt 200-ból élnek, hanem azok, akik tanulnak, fejlődnek, talpraesettek, és majd mindezt a szemléletet a gyerekeiknek is továbbadják.
Másrészt eleve egy adócsökkentéssel indulhatna a dolog, hiszen ennyivel kevesebb juttatást kellene kifizetni, ami többet hagyna a szülőknél, igaz nem annyival, de ezzel párhuzamosan erősítené a gazdaságot is.
Harmadrészt segítene visszafogni a gyerekvallalásra települő álszent társadalmi mázt, ami miatt az én környezetemben is kevesen akarnak gyereket vállalni.
"Mégis a évek, évtizedek óta csökken a lakosság száma. Valahogy statisztikailag mégsem jelentkezik ez a hú de sok megélhetési szülő."
És így lesz ez igazán nagy probléma 25-40 év múlva. Nem lesz aki dolgozzon, aki munkaképes korú lesz az se fog dolgozni és/vagy nem fog kelleni a munkaerőpiacon a végzettsége (azaz annak hiánya) miatt.
16, sokan a kisebbsegeket atkozzak a iert gyorsan szaporodnak, de igazabol a magyar miert nem xzaporodik?
Megfelelo korulmenyeket akar teremteni a gyereknek es inkabb nem is csinal gyereket.... egy gyereknek kell ket szulo es torodes... de meg egy szulovel is siman eletkepesse valik. Ha a ciganysag 30ezres egy fore juto jovedelembol kepes eletben tartani egy gyereket, akkor havi 200bol 3 emberre is mennie kell. A figyelem es a neveles nem kerul penzbe. Az csak kifogas, hogy nem megfeleloek a korulmenyek. Es az allam tamogat is.
persze, ne az csinaljon gyereket, akinek 2en 200 a keresete.... de akkor ki? Igy is kevesen vallalnak nem tul sok gyereket, hatha meg jossz es jol megmondod, hogy azok se vallaljanak akik akarnak es szereny korulmenyek kozott siman tudnak embert faragni belole
18:
Ha 200-ból ketten fel tudnak nevelni egy gyereket, én nem akarom megmondani, hogy ne vallaljanak, de ne tartsák a markukat ők sem, hogy az allam támogassa. A minőség soklal fontosabb, mint a mennyiség, értékteremtésben 2 dolgozó ember között nagyságrendbeli különbség lehet, abból a gyerekből pedig nagyobb eséllyel lesz sikeres felnőtt, akiknek a szülei saját maguk gazdálkodták ki a pénzüket, éy nem az államtól várták a mannát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!