Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen egy épkézláb...

Miért nincsen egy épkézláb komolyan vehető ellenzéke ennek az országnak?

Figyelt kérdés

Hiába akar mindenki kormányt váltani, meg utálja a Fideszt egész egyszerűen annyira komolyan vehetetlen az ellenzék az alábbi okok miatt, hogy alig szavaznak rájuk:

- MSZP: unalmas, lejáratódott, képtelenek megújulni, most is egy kiégett, elhasználódott politikus vezeti

- DK: a párt a Fidesz baloldali klónja, csak Gyurcsányról szól, aki a garancia arra, hogy baloldali összefogás nem lesz, mert annyira lejáratódott a személye és a média sem az ő pártján áll. Ugyanazt a hazug szövegélést folytatja, mint a Fidesz. Pont ezek miatt a Fidesznek is érdekében áll, hogy ő maradjon a pártban.

- EGYÜTT: Juhász Péteren kívül semmit nem ér a párt. Itt egyedül annyi a ciki, hogy egy volt Kendermagos - a tömeg számára egyenlő a drogossal - az egyedüli, valamit érő politikus ebből a pártból.

- LMP: Vannak jó elképzeléseik, de szinte nincsen sajtójuk, alig lehet róluk hallani. Tény, hogy a politikát másan nem lehet csinálni, akárhogy is akarják elhitetni.

- JOBBIK: Vona legfőbb célja: legyőzni Orbánt, de ha nem sikerül, akkor sakkban tartani, sőt zsarolni, hiszen a Fidesznek nincs 2/3-a de a Jobbik sok kérdésben velük ért egyet így viszont a Fidesz kénytelen lenne velük összefogni. Jobbiktól sokan átpártoltak a Fideszhez.

Előbb-utóbb el tudnék képzelni egy FIDESZ-JOBBIK koalíciót, mert történt már ebben az országban sok elképzelhetetlen. Számomra elég az olasz példa: Berlusconi 1994-ben a jobbközép pártja koalícióra lépett a neofasiszta Nemzeti Szövetséggel.

Már ott tartok, hogy a választásokon a Kétfarkú Kutyapártra fogok szavazni, annak ellenére, hogy nemmel szavaztam a népszavazáson.

2016. okt. 19. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem kiégtek az emberek.

Aztán nagyon kellemetlen lenne nyíltan kiállni a Fidesz ellen.

Ahol komoly ellenállást sejtenek, egyből lesújtanak a teljes propagandagépezetük erejével és összetörik az embert, aki éppen felbukkant ellenük.

Ott volt például Várady Zsolt esete. Valamikor, még egyetemista, csikó korában, elszívott egy füves cigit és a Fidesz erre épített ellene annak idején.

Elég sikeresen, mert vissza is vonult a politikától a nyomás miatt.

De gyakorlatilag ezt bárkivel megcsinálhatják. Elkezd Jóska Pista politizálni és akkor felderítik neki a múltjából, hogy az apja alkoholista volt és látták őt az út szélén aludni tökrészegen. Na, ennélfogva Jóska Pistának romlott a vére és a származása, mivel az apja miatt ő is biztos alkesz és egy ilyen alakra biztos nem lehetne bízni az országot. Jóska Pista ki is van csinálva. Ennyi a részükről.

Néha viszont ők is túltolják kicsit. :D

[link]

2016. okt. 19. 22:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát, igen, ha most lennének a választások, én is elgondolkodnék a KKP-n. Vagy esetleg azon, hogy a rendszerváltás óta most először, a "nem szavazók táborát" erősítem. Úgyis ők vannak a legtöbben.
2016. okt. 19. 22:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Miért, talán komolyan vehető kormánya van?

Az értelmesebbe emberek már csak nevetni vagy sírni tudnak azon amit az úgynevezett "kormányunk" (maffiánk) csinál. Inkább sírni.

2016. okt. 19. 22:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Én nem védtem a Fideszt, de kétségtelen hogy ők kormányképesek lesznek még egy jó ideig, akár tetszik, akár nem. Míg a szocik 8 félét mondanak és egy főpolgármester-jelöltet sem képesek adni, addig ilyen a Fidesznél nincs. A Fidesz ettől ugyanolyan fos, csak nem mindegy hogy kire váltjuk le.
2016. okt. 20. 10:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én libsi vagyok, oder was, ahogy ti neveztek. De tény, h ov-nak nincs kihívója. Kicsit olyan ez, mint a szigetvári ütközet, a nagy kirohanás. A nyugdíjasok megvéve, a hírtévé megvéve, a népszabi kinyírva, a felső tízezer megvéve, a lecsúszó középréteg nem megy el, nem érdekli, a hajléktalanokat még kevésbé. Meg hát ov elég karizmatikus egyéniség. És okos is. De nagyon súlyosan elmebeteg.
2016. okt. 20. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
az atv-re gondoltam, meg ha mér, akkor vegyük ide a tv2-t
2016. okt. 20. 12:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Az a legnagyobb bajom, minden mellett, h a fidesz olyan szájszagú (átvitt értelemben, biztosra veszem, h szíjjártó napi 15-ször listerinezik, meg olyan izzadmány az egész olyan undi miazmás puhányra emlékeztet.
2016. okt. 20. 12:12
 8/12 anonim ***** válasza:

"...kétségtelen hogy ők kormányképesek lesznek még egy jó ideig,..."

Ha egy bamba gyereket elhalmozunk játékkal, amiről azt se tudja, mi, továbbá odarendelünk megfelelő számú vigyázókat, akkor e gyermek jó ideig "játékképes" lesz.

További magyarázatokkal nem érdemes szolgálni annak, aki így látja a politikát, benne a pártokat. A valóság kissé másképp működik. Ez van.

Ja, a Fidesz egyébként pont ezért lesz sokáig hatalmon. Ez a politika lényege.

2016. okt. 20. 12:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor már tegyük fel azt a kérdést is,hogy miért nem volt még soha komolyan vehető kormánya ennek az országnak?!Mindkét kérdésre az a válasz,hogy: csordaszellem.Mert úgy tekintenek az emberek a politikára,mintha futballról lenne szó."Én a nagy pártra szavazok"-gondolják magukban.Talán nem is tudatos.Ez a gondolkodásmód az,aminek köszönhető a mostani egypártrendszer.De ami a legérdekesebb,hogy az emberek nem ismerik be soha semmi szín alatt,hogy hibáztak.Mint ahogy a politikusok sem.Kicsit olyan itt élni,mint egy rossz házasságban."Igaz,hogy ver az uram,de én mentem hozzá feleségül.Beletörődök."
2016. okt. 20. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért, amiért fentebb leírták: bármilyen normális politikai elképzelés van, azt kőkeményen kinyírják, addig piszkálják míg vissza nem vonulnak. Ez nem megy, akkor beültetik a saját embereiket, hogy rombolják le belülről a pártot. Kétfarkú Kutya Párttal is ez lesz.
2016. okt. 21. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!