Mit szóltok hozzá, hogy a kormány ukrán bevándorlókat hív, ahelyett, hogy béremelkedésben asszisztálna?
Szerintem, a nagyvállalatoknak a zsebükben van a kormány.
Ezzel az a gond, hogy így a helyiek is hiába próbálkoznának egy új béralkuval, illetve ha ez általánossá válik, akkor a kormányon se lesz akkora nyomás, hogy végre járulékot csökkentsen, bérszínvonal emelkedést produkáljon. Szépen bebetonozzák ezt a bérrabszolga-színvonalat.
A magyarok szívesen dolgoznának Magyarországon, csak nem ennyi pénzért.
Ha valaki képzetlen és szar munkát kell csinálnia, mint az összeszerelés, akkor nem mindegy, hogy 1500 euróért csinálja, vagy 120 ezerért.
A kormánynak inkább a nyugati bérekhez való felzárkózáson kellene dolgoznia, nem pedig mini Kína építésén.
Pedig a kormány tényleg mini Kína építésén gondolkozik, szerintem jól összefoglaltad a lényeget.
Hogy mit szólok? Nem örülök neki. Épp ma volt szintén a HVG-n egy cikk arról, mennyire le vagyunk maradva Európa többi részétől, de ez a kormányt nem zavarja, sőt pozitívumként kommunikálja: [link]
Szerintem nem jó irányba megyünk, de hát nekik annyira mindegy, mi lesz itt 10-20 év múlva.
Hogy akarsz bért emelni?
Minden csak drágább lesz.
A Fidesznek mindenki büdös migráns, akit nem ő hív. Akit ő hív, az "munkavállaló". Esetleg "befektető".
Hiszen a "mi kutyánk" akkor is derék, ha veszett. A másé meg dögöljön meg, mert másé. Mi csak magunkat szeretjük. (na azt se nagyon).
Egy a lényeg hogy a fideszes banda zsebe legyen teletömve rendesen. Az Hogy a kisemberek egyre nyomorultabb körülmények között élnek és egyre többen vannak na az nemérdekli ezt a pökhendi tolvaj bandát.
Ennek fényében elvileg egyetlenegy munkanélkülinek sem lenne szabad lennie az egész országban. ergo mégiscsak vannak egy páran, akiknek büdös a munka. A semminél még az alacsony bér is jobb.
Amúgy ez az igazi gazdasági népvándorlás, nem a migráció délről. Magyarok Londonban, Magyarországon pedig ukránok szerbek, románok stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!