Egyetértetek velem mszp-sek?
volt 2 nagy rivális párt...az egyik (az mszp)radikálisan összement... a fidesz állva hagyta...
nos ilyen még nem volt
mszp nem bírta és összeroskadt, mint a szovjetunió (ugye értitek miért pont ezt mondtam :D)
nos ez egy fatális bukfenc... :)
hogy próbálják enyhíteni a nagy bukást azzal kanpányolnak hogy ők a demokrácia őrzői (na ez egy vicc)
másik hogy sikerült megelőzni épp hogy a 2 új pártot akik most először vannak a parlamentbe benn
nos én erre a teljesítményre nagyon nem lennék büszke :-)
"nos én erre a teljesítményre nagyon nem lennék büszke :-)"
- ÉS ezt miért a szavazókon kellene számonkérni? Nálad (és sok az oldalra rendszeresen írónál) úgy látom, hogy úgy kezelik kedvenc pártukat, mint a kedvenc focicsapatukat, ahol mindig egymás orra alá dörgölik az eredményt...
Nem vagyok MSZP-s,de tudok gondolkodni.
Igaz,hogy rosszul kormányoztak,sok pénzt költöttek felesleges dolgokra,de azt,hogy lopott mindenki az MSZP-ben,csak a Fidesz hangoztatta állandóan.
20 év óta minden kormány eladott valamit, a tagjai meggazdagodtak,ők is korruptak voltak,csak ezt az emberek hajlamosak elfelejteni. A mai politikusok sem a képviselői fizetésükből élnek,tartozzanak akármelyik párthoz. A népet mindegyik hülyíti a saját érdekeinek megfelelően.
Én nem temetném végleg el a szocikat. Lehet,hogy nem ezen a néven,de előbb-utóbb lesz olyan párt,amely a kisemberek érdekeit fogja képviselni. Jelenleg nincs ilyen az országban. A Jobbik szélsőséges,és nem lesz hosszú életű párt. Azért nőtt a tábora,mert valóban jól látja a problémákat,és azok okait is. De a programja nem valósítható meg. Hiába lesz bent a Parlamentben, a Fidesz azt csinálhat,amit akar,és úgy kormányoz,ahogy akar. Csak akkor fogja az ellenzéket figyelembe venni,ha az megfelel a saját érdekeinek is.
Persze lehet tiltakozni,utcára vonulni,szétverni a fél Pestet,de ez nem fogja meghátrálásra bírni a Fideszt.
Legjobb példa erre Gyurcsány-kormánya. Az öszödi beszéd után hangos volt az ország a "Mondjon le" skandálásától,mégis kibírta a kormány az elkövetkező két évet. Ugyan ez lesz az elkövetkező években is.
Pár év múlva nőni fog az elgedetlenség,mert csak a jómóduaknak lesz jó, az emberek többsége tovább süllyed majd a szegénységbe.
Ekkor kell egy párt,amelyik a Fidesszel szembeszállhat,de hogy ez melyik párt lesz,azt nem lehet mgjósolni.
Kérdés,hogy addigra a Fidesz hogyan változtatja meg a törvényeket. Lesz-e esély szembeszállni velük.
Tudom,hogy most sokan nem értenek velem egyet, de a jövő megmutatja majd,hogy igazam van.
Lehet, hogy az MSZP nem csinált semmit négy év alatt, de lássuk be nem is csinálhatott semmit, mert annyira minimális többsége volt, hogy minden ötletét leszavazták.
Most viszont ne higgyétek, hogy a FIDESZ 2/3-a nem csinálja meg ugyanazokat a megszorításokat, vizit díjat és úgy mindent, amit az MSZP próbált, mert ezzel lehet kimászni a szarból, csak most senki sem állíthatja meg őket. Mondjuk ez nem baj, mert én már szeretnék EURO-val fizetni és ahhoz rendbe kell szedni az országot.
Tehát ne lepődjetek meg, ha ez lesz életetek legkeményebb négy éve. Viszont vigasztaljon a tudat, hogy talán megéri. Persze azon is múlik, hogy a FIDESZ 4 évre vagy 8-ra tervezi a kormányzást, értsd mindent ellop és nem érdekli semmi(megtette már egyszer), vagy csinál is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!