Most hogy vége a vállasztásoknak az LMP és a jobbik gyengülni fog?
A Jobbik az biztos, hogy fog erősödni. :)
Az LMP-t nem tudom, talán az is erősödik, de keveset.
LMP ha lerázza magáról az SZDSZ közeliség vádját, akkor nagyon meg fog erősödni, mert a jó értelemben vett liberalizmus egy nagyon széles réteg számára fontos.
A Jobbik szinte biztos, hogy gyengülni fog, amint meglátják a híveik, hogy nem lesznek politikus- és zsidóakasztások szóval nem lesz min bulizni.
Szerintem az lesz, hogy ha a Fidesz tényleg fellendülést hoz, akkor gyengülni fog a Jobbik. Az emberek általában nagyon rossz helyzetben fordulnak a radikalizmushoz. Ha viszont a Fidesz sem csinál semmi érdemlegeset (a cigánybűnözésre tudtommal nincs megoldásuk, és az elszámoltatást is kétségesnek tartom), akkor tovább fog erősödni töretlenül. Meg aztán sokmindentől függ, pl. mennyi médiaszerep jut neki.
Az LMP szerintem egyértelműen növekedni fog, a baloldal helyét ő veszi át az MSZP-SZDSZ-től. Örülök is nekik. A legjobb egy LMP-Jobbik kétpárti parlament lenne persze Jobbikos többséggel :D
A fidesz fog rohamosan gyengülni, mikor majd rájönnek azok az "agyoniskolázott" (:D:D) emberek, akik rájuk szavaztak, hogy bizony Orbán nem hozza el a kánaánt, mint mondták.
Ebbe már bele is kóstolhattunk, lsd. Kövér-Orbán teljesen mást mond, most akkor lesz adócsökk. vagy nem?
De, tegyük fel a fidesz mégis elhozza a változást pozitív irányba, akkor valószínűleg gyengülni fog a jobbik, az lmp marad olyan, amilyen, az mszp az már soha nem lesz kormányon (remélem már megtanulta a nép...). Bár 98-02-ig volt a legjobb kormányzás az utóbbi 20 évben, mégis leváltották őket, ezért így is előfordulhat hogy megint megismétli magát a történelem :)
egy jobbikos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!